Leonard Achiriloaei: „În dezvoltarea locală, vocea tinerilor și a societății civile, contează cu adevărat!”

Leonard Achiriloaei, primarul Municipiului Roman, a elaborat un proiect de implicare civică în dezvoltarea locală romașcană, în care tinerii, reprezentanți ai ONG-urilor și ai diverselor domenii socio-profesionale să se poată implica activ în elaborarea de programe și servicii sau în procesele de luare a deciziilor la nivel local.

Îmi doresc să adunăm cele mai bune propuneri și informaţii, pentru a prioritiza investițiile, acțiunile și proiectele viitoare din municipiul nostru.

Astăzi, 31 octombrie, am luat parte la prima întâlnire din cadrul acestui proiect POCA – la un workshop privind implicarea societății civile în dezvoltarea locală, la care au participat și reprezentanți ai Institutului pentru Politici Publice București – parteneri ai Primăriei Municipiului Roman. Doamna Alexandra Johari – manager proiect și domnul Adrian Moraru – expert IPP, au explicat importanța implicării cetăţenilor în procesul de elaborare al politicilor publice.

Am început cu tinerii, pentru că vocea lor este generatoare de schimbare, iar viziunea lor referitoare la comunitatea în care trăiesc, merită să fie ascultată. Pe de altă parte, implicându-i în astfel de activități își vor dezvolta abilitățile esențiale de viață, vor acumula cunoștințe despre drepturile omului și cele cetățenești, vor învăța să promoveze și să fie parte a unor acțiuni civice pozitive.

Mai mult, îmi doresc să existe o continuitate a ceea ce am inițiat astăzi, tocmai de aceea, în perioada următoare, vom actualiza lista Consiliului Tinerilor – for consultativ pe probleme de tineret la nivelul municipiului Roman.

Sunt convins că prin astfel de inițiative, prin dialog constructiv, vom găsi cele mai bune soluții pentru dezvoltarea orașului, iar întâlnirile aplicate vor crea noi căi de colaborare!”, a transmis primarul municipiului Roman.

Vezi mai multe știri pe Stiri Roman

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate