Leonard Achiriloaei: „Romanul se dezvoltă prin PNRR!”

Urmare a eforturilor depuse pentru pregătirea proiectelor majore de investiții pentru municipiul Roman, au fost aprobate primele finanțări prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Municipiul Roman va beneficia de o alocare importantă de fonduri europene, după prima rundă de cereri depuse și aprobate pe componenta 5 denumită „Valul Renovării” şi componenta 10 – „Fondul Local”.

„În toate aceste demersuri am avut sprijinul domnului deputat Laurențiu Dan Leoreanu și a domnului secretar de stat George Lazăr – președintele PNL Neamț. Valoarea totală a proiectelor aprobate în acest moment se ridică la valoarea de 13.519.941 lei.

Este vorba despre proiectele depuse în runda întâi, şi anume:

  • reabilitarea a două grădinițe, Grădinița cu program prelungit nr. 2 „Muguri de lumină” şi Grădinița cu program normal a Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” din Strada Cuza Vodă;
  • reabilitarea termică a două blocuri de locuințe, blocul 3, scara A și B din strada Ion Ionescu de la Brad și blocul 1 din Fundătura Duzilor.

Urmează ca aceste contracte să fie semnate și să-și urmeze cursul firesc de implementare. În acest moment există și alte proiecte depuse pentru runda a doua de PNRR, pentru care avem șanse mari.

Vă asigur că vom continua drumul modernizării și al dezvoltării Romanului!”, a transmis Leonard Achiriloaei, primarul Municipiului Roman.

Vezi mai multe știri pe Stiri Roman

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate