Liceul de Arte „Victor Brauner” Piatra-Neamț – Mesaj de condoleanțe

Ne despărțim cu durere și inima strânsă de domnul profesor Leonid Ciobanu, model de profesor dedicat care a călăuzit atâtea generații de elevi!

Născut în Republica Moldova în 1955, absolvent al Colegiului de Muzică din orașul Bălți, profesor de instrumente tradiționale la Liceul de Arte „Victor Brauner” din anul 2000, a condus cu pasiune elevii către performanță la concursuri și olimpiade, deseori revenind cu premii și de la competițiile naționale.

Și-a dorit „ca muzica populară să fie adusă la nivelul de interpretare a muzicii simfonice şi să nu mai existe discuţii că denotă amatorism, iar lucrul acesta a necesitat multă muncă şi studiu serios pentru a-i păstra şi autenticitatea”. A știut să le fie mentor elevilor săi, astfel încât mulți au urmat o carieră artistică, alții au devenit profesori, iar doi dintre aceșia ne sunt colegi de cancelarie.

Membru în numeroase jurii, participant adesea, împreună cu elevii pe care îî acompania, la evenimente și spectacole în oraș și județ, premiat la Sărbătoarea Școlii Nemțene, domnul profesor a insuflat învățăceilor pasiunea pentru studiul naiului, țambalului, saxofonului, odată cu necesitatea de a munci susținut pentru a ajunge la performanța dorită.

Rememorăm cu drag sunetul fanfarei pusă recent pe picioare cu măiestrie, într-un timp record, „Deci, se poate !”, modestia și eleganța, modul în care găsea soluții pe care noi nu le vedeam; o viață dedicată muzicii tradiționale autentice !

Sincere condoleante familiei ! Dumnezeu sa-l odihneasca!

Au transmis reprezentanții Liceului „Victor Brauner”

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate