Liderul PSD, Ciprian Șerban, anunță că prețurile la energie vor rămâne plafonate până în 2025

Liderul Partidului Social Democrat (PSD), Ciprian Șerban, a emis o declarație semnificativă referitoare la politica energetică a țării. Potrivit declararației sale, prețurile la energie vor rămâne plafonate până în anul 2025, conform legislației propuse și adoptate de PSD în cadrul Guvernului.

În contextul actual al creșterii inflației și al incertitudinilor economice, liderul PSD a subliniat importanța menținerii măsurilor adoptate de partid pentru stabilizarea economiei naționale. Ciprian Șerban a subliniat că măsurile luate de PSD au dat deja rezultate vizibile, făcând referire la faptul că inflația a scăzut la o singură cifră datorită eforturilor lor de a contracara creșterile speculative ale prețurilor la energie și alimente.

„Este absurd să renunțăm la măsurile eficiente pe care le-am implementat, cel puțin până când economia noastră se stabilizează complet. Această decizie este una asumată clar, cu sprijinul premierului și al întregului Guvern”, a declarat liderul PSD.

Ministrul Energiei a adăugat că România intenționează să mențină schema de plafonare a prețurilor la energie până în 2025, iar ulterior se va lua în considerare restrângerea acesteia la categoria consumatorilor vulnerabili. Cu toate acestea, oficialul guvernamental a menționat că aceasta este o perspectivă pentru viitor, luând în considerare discuțiile aflate în desfășurare la nivel european.

Această decizie a stârnit reacții mixte în rândul experților economici și al cetățenilor. Unii salută eforturile de menținere a prețurilor la energie într-un context economic fragil, în timp ce alții exprimă îngrijorări cu privire la posibilele consecințe pe termen lung asupra pieței energetice și a competitivității în domeniu.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate