Liviu Buțincu, un social-democrat pentru funcția de primar al orașului Bicaz: Proiecte realizate și proiecte pentru viitor (VIDEO)

Liviu Buțincu este candidatul PSD pentru funcția de primar al orașului Bicaz. Acesta preia ștacheta de la actualul primar social-democrat, Nicolae Sălăgean, și își propune să continue proiectele deja începute și să implementeze noi proiecte pentru creșterea nivelului de trai al comunității bicăjene.

Cu o educație aleasă oferită de familie și absolvent al Universității „Gheorghe Asachi” din Iași, Liviu Buțincu a ales să vină acasă. Din 2019, s-a angajat activ în acțiuni menite să contribuie la binele cetățenilor din orașul Bicaz.

Susținut de social-democrații din administrația locală și din Parlamentul României, așa cum sunt, spre exemplu, vicepreședintele CJ Neamț, Adrian Păduraru, primarul Nicolae Sălăgean sau senatorul Răzvan Cuc, în cei 5 ani de activitate, împreună cu actuala echipă a Primăriei orașului Bicaz, Liviu Buțincu, a reușit să finalizeze investiții de peste 36 milioane lei, din care 26 milioane lei  fonduri nerambursabile, și au în derulare proiecte de investiții de 90 milioane lei din care 84 milioane lei sunt fonduri nerambursabile.

De departe, cea mai importantă realizare este cea din domeniul sănătății. Redeschiderea și reabilitarea Spitalului Orășenesc Sfântul Ierarh Nicolae au fost vitale pentru pacienții din Bicaz și Valea Muntelui, iar eforturile administrației locale și conducerii spitalului, prin dr. Letiția Damoc, au făcut posibile transformări semnificative pentru a putea oferi servicii medicale de calitate locuitorilor acestei regiuni.

Nici infrastructura orașului nu a fost neglijată. Administrația locală, din care face parte și Liviu Buțincu, a lucrat pentru îmbunătățirea condițiilor de trafic pentru confortul locuitorilor, respectiv asfaltarea și repararea străzilor. Bicăjenii beneficiază acum de un sistem de iluminat public modernizat, dar și de rețele extinse de alimentare cu gaz și energie electrică. De asemenea, s-a pus un accent deosebit în ceea ce privește curățenia orașului, fiind achiziționate utilaje și dotări pentru salubrizare, care să asigure un confort sporit cetățenilor.

La fel de importantă este educația. Prin implicarea lui Liviu Buțincu și a întregii echipe din administrația orașului, elevii din Bicaz au parte de condiții mai bune de studiu.

Pentru viitor, Liviu Buțincu își propune ca, din funcția de edil, să atragă fonduri europene și guvernamentale pentru noi proiecte de care Bicazul are nevoie: infrastructură de protecție împotriva inundațiilor, modernizări de drumuri și poduri, construirea unui pod pietonal peste râul Bistrița, respectiv reamenajarea parcărilor și aleilor pietonale pentru a face orașul mai prietenos pentru pietoni și șoferi deopotrivă.

Turismul este, de asemenea o prioritate pentru viitor a lui Liviu Buțincu. Investițiile în portul Bicaz oferă această oportunitate deosebită, alături de drumul deja reabilitat DN 15 Bicaz-Poiana Largului. Orașul învecinat cu marea dintre munți poate, de asemenea, să devină un veritabil pol de atracție turistică și culturală prin valorificarea Casei Regale și a Muzeului de Istorie și Etnografie, dar și prin amenajarea unei zone pietonale cu spații verzi în centrul Bicazului, în viziunea lui Liviu Buțincu.

„Vom continua să fim aproape de oameni. Pentru toate acestea avem nevoie de sprijinul dumneavoastră, pentru ca ceea ce am început bine – să continuăm.”, este mesajul lui Liviu Buțincu adresat bicăjenilor.

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate