Lucrări de amploare pe albiile Bistriței și afluenților săi, în Suceava și Neamț, pentru prevenirea inundațiilor

Administrația Bazinală de Apă Siret anunță că în această perioadă va recepționa o serie de lucrări de apărare împotriva inundațiilor în bazinul mijlociu al râului Bistrița.

Lucrările fac parte dintr-un proiect mai amplu, care vizează amenajarea râului Bistrița și a afluenților săi pe sectorul Iacobeni-Sabasa, județele Suceava și Neamț, în zonele cele mai expuse riscului. Proiectul este structurat pe obiecte, iar în această perioadă se recepționează obiectele Broșteni, Șaru Dornei, Valea Neagră-Broșteni și pod Iacobeni.”, transmite Administrația Bazinală de Apă Siret.

Principalele lucrări făcute până în prezent constau în decolmatări și reprofilări, diguri, consolidări ale albiei, consolidări de mal, ziduri de sprijin, amenajare afluenți în zona de confluență etc.

„Necesitatea execuției acestor lucrări a apărut ca urmare a depășirii cotelor de inundație în mod frecvent în bazinul râului Bistrița, producând numeroase pagube. Lucrările executate rezolvă problema apărării împotriva inundațiilor a gospodăriilor și anexelor, a străzilor și drumurilor comunale, prin lucrări de îndiguire, reprofilări de albie și consolidări de mal în zonele cu eroziune activă, care puneau în pericol stabilitatea acestor obiective. Cel mai important, investiția are ca rezultat îmbunătățirea calității vieții populației și contribuie la dezvoltarea economică și turistică a zonei.”, mai informează Administrația Bazinală de Apă Siret.

Fondurile provin de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) și bugetul de stat.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate