Lucrările de modernizare a comunei Gârcina continuă în ritm alert: Investiții importante în infrastructură, educație și sănătate (VIDEO)

Primarul comunei Gârcina, Mihai Gontaru-Gavril, transmite cetățenilor un nou raport cu privire la evoluția proiectelor din localitate. Fie că e vorba de lucrări de infrastructură, investiții importante în rețeaua de apă, în educație sau sănătate, primarul Gontaru-Gavril și echipa din cadrul administrației locale demonstrează că sunt în slujba cetățenilor și folosesc chibzuit fondurile europene și cele din bugetul local.

Stimați cetățeni, așa cum v-am obișnuit, vă ținem la curent cu evoluția proiectelor din frumoasa noastră comună, Gârcina.

INFRASTRUCTURĂ
Lucrările la infrastructura rutieră au intrat în linie dreaptă, se asfaltează în mai multe zone, iar șantierul de pe drumul important care face legătura cu strada Dragoș Vodă din Piatra-Neamț e aproape pregătit pentru primul strat de asfalt. Vă mulțumim pentru înțelegere, facem tot posibilul ca aceste lucrări să se finalizeze într-un termen cât mai scurt pentru a limita disconfortul. La final, cei 8 km de străzi de pământ din comuna noastră, dar și celelalte drumuri în curs de reabilitare vor arăta impecabil.
De asemenea, în satul Gârcina lucrările la pista ciclabilă evoluează foarte bine. Constructorul lucrează la cei 2 km care fac legătura dintre Gârcina și Almaș. Proiectul este de maxim interes pentru cei pasionați de ciclism, dar și pentru evenimentele de tip Gârcina Bike Tour care se desfășoară la noi în comună. Ne dorim să continuăm aceste proiecte pentru a avea cea mai frumoasă rețea de piste ciclabile din zonă.
APĂ
În Almaș se lucrează la bazinul de apă, dar și la racordările care vor asigura alimentarea cu lichidul vital către gospodăriile din acest sat, și nu numai.
EDUCAȚIE
Noua școală din Gârcina, „Melchisedec Ștefănescu”, prinde viață după ce din 2011 proiectul a fost abandonat de vechea administrație. De când am preluat conducerea, în 2018, am reușit să finanțăm lucrările printr-un proiect european, în valoare de 1 milion de euro. În momentul de față, peste 80% din lucrări sunt executate. Școala va fi dotată cu mobilier, laboratoare și echipamente moderne, pentru că vrem ca ai noștri copii să beneficieze de cele mai bune condiții.
Nu lăsăm pe nimeni în urmă! Centrul social de zi din comună a fost reabilitat tot prin fonduri europene – GAL, dar și din bugetul local, cu o finanțare de 110.000 de euro. Centrul de zi are o sală de informatică pentru elevii din Gârcina, dar și o sală de lectură.
SĂNĂTATE
La dispensar este în curs de implementare un proiect prin PNRR, în colaborare cu medicii de familie. Investiția se ridică la 130.000 de euro, din care dotările se ridică la 70.000 de euro. Materialele folosite pentru reabilitare sunt specifice unităților sanitare pentru ca pacienții din Gârcina, Almaș și Cuiejdiu să beneficieze de consultații într-un mediu curat, sigur și primitor.
Mulțumim președintelui PSD Neamț și viitorului președinte al Consiliului Județean Neamț, Daniel Vasilică Harpa!

Cu respect și prețuire,
Mihai Gontaru-Gavril
Primar Gârcina

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate