Lucrurile pe care nu ţi le spune nimeni despre pariurile sportive

Chiar şi din curiozitate, foarte mulți jucători aleg sa plaseze din cand in cand un pariu sportiv. Desigur, oferta este una generoasă, pentru că ai la dispoziţie toate sporturile din lume, deci, oportunităţi nelimitate. Exact asta fac pariurile sportive, îţi dau posibilitatea să îţi pui în valoare cunoştinţele şi, cu puțin noroc și inspirație, să poţi trage şi foloase financiare.

Însă, ca în tot ceea ce înseamnă noţiunea de pariu, intervine un factor hotărâtor; factor care îşi spune de fiecare dată cuvântul, hazardul. Indiferent de cât de bine pregătit eşti într-o ramură sportivă, nu o să ai niciodată garanţia unei reuşite de 100%. Ce nu ţi se spune despre pariuri sportive vom încerca să elucidăm în rândurile următoare, deci recomandarea este să le citeşti cu atenţie!

Doar o mică parte din jucători fac profit

În categoria bonusuri fara depunere intră şi pariurile fără risc, respectiv free bet-urile, care, pot aduce un profit frumos în orice moment. Nu ţi se garantează succesul, însă nu îţi vei folosi bani personali şi vei putea să joci mult mai liniștit. Un asemenea bonus apare destul de rar, în restul timpului apelezi fără discuţie la fondurile personale. Aici este de fapt şi marea problemă, merită să pui pariuri sportive?

Dacă intri într-o casă de pariuri sportive, o să auzi fără îndoială şi de câştiguri mari, însă de cele mai multe ori, jucătorii se plâng că au fost la un meci distanţă de un câştig miraculos. Biletul mergea şnur şi, la un moment dat, exact evenimentul pe care îl considerau sigur i-a trădat. Este realitatea majorităţii pariorilor de evenimente sportive, întotdeauna la un pas de marele câştig dar niciodată în postura sa îl prindă cu adevărat. Există oare şi o conjunctură favorabilă în care un parior să şi facă bani din pariuri sportive?

Fără discuţie că răspunsul este unul afirmativ, însă, procentul acestora este unul mic şi niciodată nu o să îi cunoşti cu adevărat. Sunt pariori profesionişti care fac din pariurile sportive o artă şi care în nici un caz nu se laudă cu reuşitele lor, deci sunt greu de identificat. Dacă aspiri să devii un asemenea jucător, va trebui să îţi reconsideri poziţia. Nu mai paria la instinct şi încearcă să fii cât mai informat cu putinţă. Şi, mai ales nu pune cu nemiluita evenimente pe un bilet, axează-te doar la unul sau 2 şi joacă-le cu încredere!

Nu există un model câştigător

Dacă eşti un fan pariuri sportive, atunci ştii că există un număr imens de tipuri de variante de pariuri care se pot depune la un singur eveniment. Tocmai datorită acestei varietăţi, un pariu sportiv nu are o reţetă universal valabilă şi probabil de aceea şi atrage atât de mult jucătorii. Poţi paria pe finalul evenimentului, pe numărul de goluri, faulturile din meci sau pe orice altceva. Orice se poate întâmpla pe durata unei partide de fotbal de pildă, aşa că nu te poţi axa numai pe un anumit tip de pariu.

Ai întâlnit sigur în casele de pariuri jucători care pariază numai pe rezultatul final în timp ce alţii de dedică numărului de goluri. O altă tipologie de pariori aduc în prim plan pariurile combinate în timp ce alţii nu se complică şi copiază biletele altora. Este posibil să ai o zi în care inspiraţia să te părăsească şi să apelezi şi tu la o asemenea situaţie de compromis, însă nu abuza de acest lucru. Până la urmă trebuie să treci pariul prin filtrul propriei inteligenţe şi să decizi să îl lansezi numai după ce eşti convins că are şanse de reuşită.

Tocmai pentru că nu există modele care să garanteze succesul, o să ai parte şi de decepţii dar şi de împliniri. Te vei bucura când pariul depus se va finaliza cu brio şi în nici un caz nu vei exalta de fericire atunci când îl vei pierde.

Ceea ce trebuie să faci în materie de pariuri sportive este să îmbini cât mai bine partea de informare cu instinctul. De cele mai multe ori ai un sentiment ca un meci vă avea un final pe care însă te fereşti să îl joci. Sfatul este să mai şi rişti uneori, pentru că acel sentiment se materializează de cele mai multe ori.

Bugetul e cheia spre succes

Este foarte clar că în pariuri sportive nu poţi aplica o strategie de natură să îţi aducă succesul, însă un singur lucru este cert, ai nevoie de bani ca să lansezi un pariu. Deşi pare un lucru atât de banal, să ai bani de un pariu, în realitate lucrurile sunt mai complicate. Dacă eşti profilul de jucător care pariază sporadic, atunci un buget de joc nici nu are cum să te intereseze. Pur şi simplu alegi un eveniment sportiv, pui o miză oarecare şi indiferent de rezultat, mai pariezi peste o lună de zile.

Dacă însă eşti adeptul pariurilor zilnice, atunci lucrurile trebuiesc gândite de aşa maniera încât bugetul să îţi asigure fondurile necesare pentru pariuri. În acest moment va trebui să iei o decizie majoră şi să stabileşti care este cuantumul bugetului pe care îl acorzi pariurilor sportive. Lucrurile trebuie tratate cu seriozitate, pentru că şi pariurile sportive pot aduce cel mai temut adversar al jucătorului, dependenţă. Poate părea că un pariu nu poate aduce acest flagel, însă studiile arată că după păcănele, pariurile sportive sunt cele mai nocive din acest punct de vedere.

Şi totul pleacă de la un buget de joc haotic, pe care îl suplimentezi de fiecare dată când constaţi că s-a epuizat. Îl alimentezi la nesfârşit şi ajungi repede în postura în care finanţele s-au terminat şi ai nevoie de bani pentru a-ţi satisface viciul. Ca să nu ajungi în acest impas, va trebui să îţi construieşti un buget de joc cât mai realistic cu putinţă. În nici un caz traiul tău de zi cu zi nu trebuie afectat, deci vei merge pe principiul să pariezi  întotdeauna ceea ce îţi permiţi să pierzi.

Concluzie

Cu alte cuvinte, joci la pariuri sume de bani care să nu îţi afecteze viaţa personală şi mai ales pe a familiei. Odată ce ai găsit acest echilibru, este sigur că vei avea parte de o experienţă de joc benefică dar mai ales vei sta departe de dezvoltarea unei dependenţe nocive faţă de pariurile sportive.

Şi în pariurile sportive un bilet câştigător implică multă informaţie dar şi o doză mare de hazard. Nu poţi de fiecare dată să ai succes, dar dacă vei juca responsabil şi nu vei aluneca în panta dependenţei vei culege cu adevărat roadele, o experienţă de neuitat!

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate