Lupu lui Lazăr, demis de la APIA pentru neplata fermierilor și blocajul din sistem

Ionuț Lupu, directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a fost demis în această seară de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, din cauza întârzierilor la plată a subvenţiilor către fermieri şi a blocajului din sistem.

„Am semnat ordinul de demitere al directorului general al APIA, Ionuţ Lupu, în această seară, din cauza întârzierii plăţilor către fermieri şi a blocajului din sistem. Am avut şedinţă în această seară despre plata subvenţiilor şi deblocarea noilor scheme pentru fermieri, dar acesta nici măcar nu a venit în instituţie. Le-am dat termen celor de la APIA ca în două săptămâni să plătim Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii şi ecoschema PD-04 privind înverzirea”, a declarat pentru Agerpres, în această seară, ministrul Florin Barbu.

Cu doar doua luni în urmă, președintele PNL Neamț se lăuda cu performanțele lui Ionuț Lupu, pe care l-a susținut public în numirea la conducerea APIA.

Șefia APIA va fi preluată interimar, până la scoaterea la concurs, de Cornel Turcescu, cel care a condus agenţia înainte de venirea lui Ionuţ Lupu.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate