Mai multe morminte din cimitirul Borzogheanu, distruse de copacii rupți de furtună. Neputință și faliment

Pe fondul fenomenelor meteo care au avut loc la Piatra-Neamț, pe lângă copacii căzuți prin oraș, mai mulți copaci s-au rupt din cauza furtunii și în cimitirul Borzogheanu (Eternitatea). Crengile și trunchiurile rupte au căzut peste morminte. Imaginile primite de la cititori arată o parte din pagubele produse și apare întrebarea firească cine va suporta costurile de reparație. În cursul zilei de astăzi, mai mulți muncitori au intervenit pentru înlăturarea copacilor căzuți printre morminte.

Problema copacilor bolnavi, bătrâni sau uscați este cunoscută de administrația cimitirului de ani de zile, cea care e responsabilă și cu întreținerea spațiilor verzi din cimitir. Potrivit informațiilor pe care le deținem, în urma mai multor sesizări, încă din 2017 s-a cerut sprijinul Direcției Silvice care a marcat peste 100 de copaci în cimitir, copaci care au rămas și până în prezent netăiați. Motivele: costurile prea mari, lipsa unor utilaje/echipe de oameni specializați în tăierea copacilor aflați printre morminte. În general, neputință.

Probabil că nu se vor găsi soluții pentru despăgubirea celor cu mormintele afectate de căderea copacilor, însă sperăm ca administrația cimitirului să încerce să găsească o modalitate de tăiere a copacilor care pot deveni un pericol pentru prevenirea viitoarelor distrugeri. Sau, dacă tot e în prag de faliment, să lase pe altcineva care poate.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate