Mamografii gratuite în Neamț, cu sprijinul Unității Mobile a IRO Iași

  • Mamografii gratuite la Unitatea Mobilă de Screening Mamar – programul deplasărilor în luna decembrie

Echipa medicală merge luna aceasta (decembrie 2022) cu Unitatea Mobilă de Screening de Cancer Mamar a IRO Iași, dotată cu mamograf digital, în câteva localități din Neamț: Petricani, Târgu Neamț și Vânători-Neamț.

Femeile asigurate și neasigurate vor face mamografie digitală gratuită, cu dublă citire, în cadrul proiectului “ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”, derulat de Institutul Regional de Oncologie Iași împreună cu Fundația Enable, în 12 județe din nord- estul și sud-estul țării (Iași, Bacău, Vaslui, Botoșani, Neamț, Suceava, Galați, Brăila, Constanța, Vrancea, Tulcea, Buzău).

Programările se fac prin intermediul asistenților medicali comunitari/sociali din fiecare localitate, în limita locurilor disponibile: într-o zi se pot efectua 48-50 de mamografii. Femeile au nevoie doar de buletin, în original și copie.

Programul se derulează până în decembrie 2023, iar echipa medicală își propune să ajungă în cât mai multe localități din cele 12 județe vizate de proiect.

În același timp, femeile se pot programa pentru mamografii gratuite și la Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice din Iași, strada Sărăriei, nr 177 A, la telefon ‪ 0374.278.803‬ sau ‪0753.477.774‬.

Calendarul deplasărilor va fi anunțat lunar pe pagina de Facebook a Institutului, https://www.facebook.com/IROIASI

Sursa: Institutul Regional de Oncologie Iași

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate