Mâna greblă se făcu: Ies la iveală alte șpăgi la Serviciul de Ambulanță NEAMȚ – alți 20.000 de Euro, același manager. DNA a extins ancheta în dosarul angajărilor

Teoretic ar fi trebuit să fie 25.000 de Euro însă ultimul act material nu s-a mai concretizat, iată de ce:

„În cauza mediatizată prin comunicatele 448/VIII/3 din 20 mai 2022 și 500/VIII/3 din 27 mai 2022, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău au dispus extinderea urmăririi penale față de suspecții:

MORENCIU DAN DORIN, la data faptei manager general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, în sarcina căruia s-a mai reținut, în afara infracțiunii mediatizate anterior, comiterea altor cinci acte materiale de luare de mită.

LEONTE ELENA, DRĂGUȘANU IONELA-MIHAELA, MOVILĂ CRISTIAN, OGLINZANU MIHAI-MARIUS și CRISTESCU CONSTANTIN, toți angajați pe o perioadă determinată în cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 02 – 10 mai 2022, cele cinci persoane ar fi fost de acord cu pretențiile managerului general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, Morenciu Dan Dorin, de remitere a sumei de 5.000 euro/persoană pentru a fi declarați admiși la un concurs ce viza ocuparea unor posturi pe o perioadă nedeterminată, în instituția menționată, de către personalul sanitar și sanitar auxiliar.

În contextul menționat mai sus, în perioada 02 – 18 mai 2022, suspectul Morenciu Dan Dorin ar fi primit de la suspecții Movilă Cristian, Leonte Elena, Drăgușanu Ionela Mihaela și Oglinzanu Mihai Marius sumele de bani pretinse anterior, în total 20.000 euro.

Restul de 5.000 euro urmau sa fie primiți de la candidatul Cristescu Constantin în ziua de 18 mai 2022, dar, datorită intervenției procurorilor anticorupție, această remitere nu a mai avut loc.

Suspecților li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

Comunicat transmis de DNA – Biroul de informare și relații publice

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate