Managerul Cristian Sauciuc, despre transportul în comun din Piatra-Neamț la începerea noului an școlar (VIDEO)

Odată cu începerea noului an școlar, am dorit să aflăm dacă sunt probleme deosebite cu transportul în comun pe traseele din Piatra-Neamț. Managerul Troleibuzul SA, Cristian Sauciuc, a precizat că prima zi de școală nu a ridicat probleme deosebite, deoarece copiii au mers la festivitățile de deschidere mai târziu decât începerea programului de lucru al cetățenilor, însă e posibil ca începând de mâine să se înregistreze unele întârzieri, atât din cauza aglomerației, cât și din cauza lucrărilor care sunt în desfășurare în aproape tot orașul.

„Circulăm cu 15 autobuze zilnic, 7 dimineața și 8 după-amiaza, electrice. Restul sunt termice. Autobuzele electrice merg mai încet și sunt mai silențioase. Sperăm să nu avem probleme la partea mecanică până se vor termina drumurile, pentru a nu le băga în reparații capitale. Călătorii sunt mulțumiți, sunt noi, silențioase, au aer condiționat, la iarnă vor avea și căldură. Mai urmează 20 de autobuze noi în decembrie. Cele electrice merg doar pe traseele care au fost trecute în caietul de sarcini în 2018, în momentul în care s-au cerut bani de la UE.

Timpii de sosire în stații nu îi stabilește SC Troleibuzul. Noi suntem transportatori. În funcție de hotărârile primăriei și cum vor ei să circulăm, așa circulăm. Noile autobuze care vor veni ne-ar putea permite să circulăm la un interval de 5-10 minute. Dar depinde de deciziile care se vor lua, deoarece un interval de 5-10 minute presupune niște costuri. Întrucât acum sunt blocate toate drumurile, astăzi nu putem circula la acest interval.

Eu sper ca în momentul în care se termină aceste lucrări să nu se mai stea 30-40 de minute în stație și să existe un program stabil. De la lună, la lună se schimbă lucrurile. SC Troleibuzul face tot ce îi stă în putință să asigure pentru cetățeni un transport public curat, să ajungă la timp. Sunt oameni care depind de noi să ajungă la școală sau serviciu.”, a declarat Cristian Sauciuc.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate