Mâncarea de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț

Recent am făcut o vizită la spitalul din Piatra-Neamț și printre locurile vizitate a fost și bucătăria unității medicale. Față de cum arăta cu ani de zile în urmă această bucătarie, acum situația este schimbată mult în bine.

În ceea ce privește igiena și modul în care este servită mâncarea bolnavilor din spitalul din Piatra-Neamț, se observă, de asemenea, îmbunătățiri semnificative. Meniurile sunt ambalate în caserole individuale, sigilate cu folie, lucru care previne vărsarea accidentală sau contaminarea alimentelor pe traseu, de la bucătărie până în salon.

Întrucât pozele spun una, iar gustul e cu totul altceva, conducerea spitalului ne-a oferit două meniuri de prânz pe care le primesc și pacienții internați, constând în ciorbă și supă (cremă) de legume, respectiv piept de pui fiert cu pilaf și pulpă de pui cu cartofi natur și brânză. În privința cantității, meniul este îndestulător și oferă câte puțin din toate, ca să spunem așa.

Pentru cei mai pretențioși la mâncare, dar și pentru cei care nu au un regim alimentar impus de o anumită afecțiune medicală, avertizăm asupra faptului că meniurile conțin foarte puțină sare sau chiar deloc. Din acest motiv, este bine să rugați un aparținător să vă aducă sau să luați la dumneavoastră, dacă știți că veți fi internat, sare și alte condimente pe care le preferați.

Mâncarea din spitalul județean nu este mâncare de restaurant și este concepută în așa fel încât să asigure necesarul caloric și nutrienții pentru pacienți cu diferite afecțiuni. Meniul este conceput de oameni cu studii în domeniu, așa că nu vă așteptați, ca pacient, să primiți ceafă grasă de porc la grătar sau mici cu cartofi prăjiți plutind în diverse sosuri, însă în ceea ce privește necesarul zilnic pentru un pacient internat în spital putem spune că mâncarea este mulțumitoare.

Bineînțeles, este oricând loc de mai bine, însă față de mâncarea care se oferea în anii anteriori progresul este vizibil, iar din punct de vedere igienic felicităm responsabilii în acest sens.

Am sugera, totuși, înlocuirea caserolelor din plastic cu materiale mai prietenoase cu mediul, biodegradabile, mai ales că sunt de unică folosință și se aruncă zilnic. De asemenea, având în vedere că mâncarea nu prea are niciun gust în lipsa condimentelor, mai multă culoare în modul de prezentare ar face cu siguranță pacienții mai fericiți.

Ca o concluzie, se observă în mod clar că se depun eforturi pentru a oferi pacienților o mâncare bună, în limita unui buget destul de mic, iar cei care asigură meniurile chiar sunt orientați spre nevoile pacientului, deci merită aprecierile noastre. Sunt probleme în spitalul județean din Piatra-Neamț, dar mâncarea nu mai este una dintre ele.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate