Maratonul „Bate Toaca” – au mai rămas câteva zile pentru înscrieri

Până la data de 10 august vă puteți înscrie la maratonul „Bate Toaca” care se va desfășura pe data de 20 august.

 1. Evenimentul din Durau de pe data de 20.08.2022 reprezinta o competitie 100% outdoor, cu un puternic caracter montan care se desfasoara in interiorul Parcului National Ceahlau. Traseele sunt marcate cu marcaj turistic, iar in zonele in care acesta lipseste sau este deteriorat se intervine cu mijloace specifice de directionare (banda plastic,steguleț, indicator carton, direcționare cu voluntari.). Vom intalni si portiuni scurte neamenajate si neprotejate, drumuri publice si forestiere, pante cu inclinare mare si zone accidentate etc. Segmente din traseu trec prin pajisti, zone impadurite si taieturi, gol alpin (creste, culoare, abrupturi, vai, grohotisuri, jnepenisuri etc). Toate acestea necesita din partea participantului experienta si cunostinte speciale cum ar fi:
 • sa aiba cel putin o experienta generala despre munte
 • sa aiba abilitatea sa parcurga in siguranta un traseu intr-o zona alpina
 • sa fie indeajuns de experimentat sa parcurga un traseu alpin dificil (ex. un pasaj de corzi fixe)
 • sa aiba un bun simt al directiei in teren montan chiar si in conditii de vreme rea si vizibilitate redusa. Aceasta inseamna ca fiecare participant sa fie capabil sa foloseasca informatiile despre trasee pentru a ajunge in siguranta
 • sa cunoasca regulile de comportament in caz de pericol si urgenta in zona montana
 • sa dea dovada de fair play si prietenie si sa actioneze in consecinta atunci cand situatia o cere
 • trebuie sa stie si sa aiba o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricat de multe masuri de siguranta ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitiei,mediul si conditiile in care se desfasoara aceasta
 • sa stie si sa tina cont de faptul ca niciun premiu nu este mai presus de sanatatea si de viata lui sau a altor participanti si sa actioneze in consecinta atunci cand simte sau observa un pericol.
 1. MARATONUL BATE TOACA 2022 este o competitie de alergare montana, contracronometru, individuala, care cuprinde doua probe: CURSA DOCHIA si CURSA BATE TOACA.
 2. TRASEE:
  3.1. CURSA DOCHIA: lungime aprox. 18 km cu diferenta de nivel pozitiva de aprox. 1350 m: Manastirea Durau- Durău Park (partia de ski) – traseu cruce albastră prin Piciorul lui Bucur spre cascada Duruitoare și apoi spre Cabana Dochia pe traseu cruce roșie – traseu bandă roșie spre Vf. Lespezi – Cabana Meteo – Vf. toaca – Cabana Fantanele – poiana Viezuri triunghi galben -coborare traseu cruce roșie la Mănăstirea Durău.
  3.2. CURSA BATE TOACA (proba inclusa in Circuitul Carpatilor de Alergare Montana): lungime aprox. 30 km cu diferenta de nivel pozitiva de aprox. 2500 m: Manastirea Durau- Durău Park (partia de ski) – traseu cruce albastră prin Piciorul lui Bucur spre cascada Duruitoare și apoi spre Cabana Dochia pe traseu cruce roșie -traseu turistic cu marcaj banda rosie spre Poiana Maicilor și statiunea Izvorul Muntelui-traseu turistic Lutu Rosu cu marcaj banda albastra- Cabana Dochia-Vf. Lespezi-Cabana Meteo-varful Toaca-Cabana Fantanele – poiana Viezuri triunghi galben -coborare traseu cruce roșie la Mănăstirea Durău.
  3.3. Traseele publicate pot suferi modificari din diferite motive care includ conditii meteo, siguranta, restrictii de circulatie etc.
 3. CATEGORII DE VARSTA:
  4.1. Concursul se adreseaza celor care au implinit varsta de 18 ani pana la data de 20.08.2022 si sunt apti medical pentru acest tip de efort. In acest sens, fiecare concurent va completa la fata locului declaratia de responsabilitate si va prezenta un act de identitate.

Alte detalii pot fi citite AICI-CLICK.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate