Mașină de poliție oprită din misiune de cetățeni pentru a imobiliza un șofer „beat”

În timp ce se afla în misiune, cu semnalele acustice și luminoase pornite, o mașină de poliție din Piatra-Neamț a oprit la semnele disperate făcute de mai mulți cetățeni aflați în zona pieței Mărăței. Cetățenii au arătat polițiștilor o mașină în care s-ar fi urcat un șofer în stare avansată de ebrietate.

Respectiva mașină a fost oprită imediat de polițiști, unul rămânând să rezolve problema apărută și celălalt plecând unde avea urgența. Nereușind să se înțeleagă verbal cu șoferul, polițistul i-a scos cheia din contact și a cerut sprijinul colegilor de la rutieră.

Odată ajunși cei de la rutieră, situația a devenit și mai ciudată. Șoferul ce părea a fi pensionar, abia lega două cuvinte, îi tremurau o mână și un picior, se ținea de portieră și mirosea puternic a urină, dar la testul pentru alcool a ieșit zero. Tot comportamentul său de om aflat în stare de ebrietate se datora de fapt unei stări foarte precare de sănătate, stare de sănătate care nu era deloc compatibilă cu șofatul.

Poate nu ar fi rău să se gândească o schimbare legislativă pentru ca persoanele după o anumită vârstă să aibă nevoie de viză medicala anuală pentru a mai deține permis de conducere. Este regretabil ca un om să aibă asemenea probleme de sănătate, dar la fel de regretabil este ca el să se mai urce la volan și să pună în pericol viața celorlalți participanți la trafic.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate