Măsuri de protecție a bunurilor personale pe timpul vacanței (OFICIAL IPJ)

Deși temperaturile ridicate ne îmbie la distracție, atunci când vă aflați în ștranduri sau alte locații de divertisment, acordați atenție și bunurilor personale.

Este de preferat ca în aceste locații să nu aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani sau alte bunuri de valoare.

Dacă sunteți însoțit de mai multe persoane este de preferat, ca pe rând, un membru al anturajului să rămână la șezlong, pentru a supraveghea bunurile personale.

Dacă sunteți singur, lăsați bunurile de valoare acasă, sau în vestiarele asigurate ale locației respective, iar dacă vă propuneți să intrați în piscină acordați atenție și nu lăsați bunurile nesupravegheate.

Evitați să lăsați telefonul mobil pe masa sau la vedere, pentru că un moment de neatenție vă poate strica bucuria unei zile de relaxare.

În momentul în care parcaţi autoturismul, verificaţi cu atenţie dacă l-aţi închis şi dacă toate geamurile acestuia sunt, de asemenea, închise!

Nu lăsaţi la vedere în interiorul autoturismelor bunuri de valoare care pot tenta indivizii certaţi cu legea – telefoane mobile, poşete, sacoşe cu cumpărături, haine, aparatură electrică şi electronică etc.!

Asiguraţi-vă cu lanţ bicicletele şi lăsaţi-le doar în locuri în care le puteţi supraveghea!

Totodată polițiștii adresează câteva recomandări și părinților, pentru protejarea celor mici, pe timpul vacanței:

Asiguraţi-vă că cei mici ştiu să îşi spună numele complet, adresa şi numărul de telefon, în cazul în care se rătăcesc, pentru a putea solicita ajutor!

Învăţaţi copilul să ţină mereu uşa casei închisă, să nu deschidă necunoscuţilor, să nu vorbească cu persoanele necunoscute care sună la uşă în timp ce ei sunt singuri acasă. În aceste cazuri este bine să rugaţi o cunoştinţă să treacă să verifice din când în când copilul.

Stabiliţi cu copii să anunţe dacă întârzie acasă şi să nu se îndepărteze de casă, învăţaţi-i ca, atunci când sunt singuri, să nu se aproprie de lacuri, râuri, canale, piscine, să nu se joace sau să se plimbe departe de casă!

Atunci când sunteţi în vacanţă cu copilul nu-l lăsaţi să se joace nesupravegheat, mai ales în locurile aglomerate, învăţaţi-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă.

Nu-l trimiteţi singur după cumpărături, mai ales în locuri pe care nu le cunoaşte, asiguraţi-vă că ştie adresa sau numele hotelului în care staţi, învăţaţi-l că, în cazul în care se pierde, nu trebuie să încerce de unul singur să-şi găsească părinţii. Dacă s-a pierdut, învăţaţi-l să apeleze la un poliţist, o vânzătoare sau un adult. Asiguraţi-vă că spune întotdeauna „NU” persoanelor care, sub diferite pretexte, i-ar cere să-l însoţească.

Sursa: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate