Matei Moraru, jucător la Ceahlăul Piatra-Neamț, convocat la naționala U19

CSM Ceahlăul Piatra Neamț a primit astăzi, 11 martie 2024, convocare oficială la lotul național al României U19 pentru jucătorul Matei Moraru.

Fotbalistul nostru va trebui să se alăture lotului tricolor duminică, 17 martie 2024, la București, acolo unde va avea apoi câteva zile de pregătire cu naționala care va participa la Turul de Elită al preliminariilor Campionatului European U19 din acest an, al cărui turneu final va fi în Irlanda în perioada 15-28 iulie.

Turul de Elită va avea loc în Croația, iar adversarele României U19 vor fi, în ordine, următoarele selecționate europene: Turcia U19 (20 martie 2024), Germania U19 (23 martie 2024) și Croația U19 (26 martie 2024).

informează clubul pietrean

Matei Moraru, jucător CSM Ceahlăul: ”Mă bucur că munca mea dă roade și am primit această convocare. Aș vrea să facem o figură frumoasă la Turneul de Elită. De asemenea, este o satisfacție aparte că mă întorc la acțiunile loturilor naționale, acolo unde am mai fost convocat în anii anteriori la nivelurile de vârstă U15, 16 și 17”.

Regulamentul specifică faptul că merg la EURO 2024 U19 doar primele șapte formații care participă în Turul de Elită, plus naționala Irlandei.

Cele șapte grupe ale Turului de Elită sunt:

Grupa 1: Spania, Austria, Kosovo, Slovenia

Grupa 2: Țările de Jos, Belgia, Franța, Lituania

Grupa 3: Norvegia, Israel, Bosnia & Herțegovina, Muntenegru

Grupa 4: Portugalia, Danemarca, Serbia, Grecia

Grupa 5: Scoția, Cehia, Georgia, Italia

Grupa 6: Turcia, Germania, Croația, România

Grupa 7: Elveția, Ucraina, Macedonia de Nord, Letonia.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate