Material lemnos confiscat de Poliție – sancțiune de 10.000 de lei și despăgubiri de peste 30.000 lei (IMAGINI/NEAMȚ)

La data de 27 februarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Gârcina au efectuat un control la un depozit temporar al unui operator economic, ocazie cu care s-a constatat faptul că, între stocurile scriptice înregistrate în aplicația SUMAL 2.0 și stocurile faptice exista o diferență, în sensul că stocul faptic era 0 iar stocul scriptic era de peste 30 mc material lemnos.

În urma verificărilor efectuate, în baza Legii nr. 191/2010, polițiștii au aplicat o sancțiune de 10.000 lei, cantitatea de material lemnos fiind confiscată.

Totodată, au fost stabilite despăgubiri de peste 30.000 lei, sumele urmând a fi achitate de către agentul economic în contul Bugetului de stat.

***

La aceeași dată, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz, au procedat la oprirea unei autoutilitare, condusă de un bărbat de 42 de ani, din Hangu, ce transporta cherestea pe o stradă din localitatea Hangu.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că pentru materialul lemnos transportat nu este emis aviz de însoțire a mărfii.

Cu ocazia inventarierii masei lemnoase de către specialiști din cadrul Ocolului Silvic Poiana Teiului s-a constatat faptul că bărbatul transporta cantitatea de 5,63 metri cubi cherestea rășinoase, în valoare de 5.046 lei.

Polițiștii au aplicat o sancțiune în valoare de 2.000 lei iar materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic.

Totodată, în baza Legii nr. 132/2017 a fost aplicată o sancțiune în valoare de 1.000 lei pentru lipsă poliță RCA, fiind dispusă reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare a autoutilitarei.

Sursa: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate