Material lemnos confiscat de polițiștii nemțeni. Șoferii nu au scăpat nici de amenzi

La data de 18 octombrie a.c., în jurul orei 07:40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au depistat în trafic, pe DC 197, pe raza localității Borca, o autoutilitară, condusă de un bărbat de 49 de ani, din aceeași localitate, care transporta material lemnos.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată şi cea înscrisă în avizul de însoțire, polițiștii au procedat la conducerea acesteia la sediul Ocolului Silvic Borca, pentru stabilirea cu exactitate a cantității de material lemnos transportată.

În urma inventarierii materialului lemnos, a rezultat o diferență  de 3,9 m.c. transportați în plus față de documentele prezentate, aceasta fiind confiscată de polițiști și predată Ocolului Silvic Borca.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional în baza Legii 171 din 2010 cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

***

La aceeași dată, în jurul orei 13:50, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Grințieș au depistat în trafic, pe DC 152, pe raza localității Grințieș, o autoutilitară, condusă de un tânăr de 25 de ani, din aceeași localitate, care transporta material lemnos.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată și cea înscrisă în avizul de însoțire, polițiștii au procedat la conducerea acesteia la sediul Ocolului Silvic Poiana Teiului, pentru stabilirea cu exactitate a cantității de material lemnos transportată.

În urma inventarierii materialului lemnos, a rezultat o diferență  de 2,97 m.c. transportați în plus față de documentele prezentate, aceasta fiind confiscată de polițiști și predată Ocolului Silvic Poiana Teiului.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional în baza Legii 171 din 2010 cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Sursa: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate