Material lemnos confiscat în urma unui control: șoferul a primit amendă și a rămas fără certificatul de înmatriculare (IMAGINI)

La data de 4 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Crăcăoani au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii stradale, a faptelor cu violenţă, a combaterii nerespectării regulilor de circulaţie de către participanţii la traficul rutier.

Pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au explicat conducătorilor auto, importanța unei conduite responsabile în trafic.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 5.300 de lei, fiind verificate 27 de autovehicule.

Totodată, în jurul orei 12:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani au oprit, pe DN 15C, în localitatea Crăcăoani, un ansamblu de vehicule în vederea verificării legalității transportului de material lemnos.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportat, ansamblul a fost însoțit de polițiști la Ocolul Silvic Văratec, pentru verificări, rezultând o diferență de 2 m.c. material lemnos transportat în plus, față de cantitatea înscrisă în documentele de transport, fiind luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii nr. 171 din 2010 și măsura complementară de confiscare a volumului de material lemnos.

Totodata, pentru abaterile la O.U.G. 195 din 2002 constatate, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 725 de lei și a fost retinut certificatul de înmatriculare, a transmis IPJ Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate