Material lemnos confiscat și amenzi în valoare de 24.000 de lei, în cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a delictelor silvice

În perioada 29 noiembrie – 3 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Ordine Publică- Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au desfășurat, în județul Neamț, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul exploatării  și circulației materialului lemnos.

În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat verificări la 3 operatori economici, aplicând 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 24.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

De asemenea, polițiștii au dispus confiscarea valorică a volumului de aproximativ 40 de metri cubi material lemnos de diferite esențe și sortimente, în valoare de peste 21.000 de lei.

Totodată, pe parcursul desfășurării acțiunii polițiștii au constatat 3 infracțiuni la Legea 46 din 2008 privind Codul Silvic.

La acțiuni, au participat specialiști din cadrul Direcției Silvice Neamț.

Sursa/Foto: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate