Material lemnos confiscat și amenzi în valoare de peste 14.000 de lei (FOTO/NEAMȚ)

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au continuat seria acțiunilor, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

La data de 12 noiembrie, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au desfășurat acțiuni specifice, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori precum şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

Polițiștii au aplicat, în total, 71 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 14.400 de lei și au confiscat 18,1 metri cubi de material lemnos.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au reținut un permis de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au constatat și o infracțiune la regimul rutier.

***

La aceeași dată, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au acționat pentru combaterea activităților ilicite din domeniul transportului cu material lemnos.

Pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au verificat legalitatea a 6 autovehicule ce efectuau transporturi de material lemnos, fiind aplicate un număr de 3 sancțiuni contravenționale, pentru abateri la Legea 171 din 2010  privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de 2.000 de lei, fiind confiscată și cantitatea de aproximativ 4 metri cubi material lemnos.

Exemple:

 La data de 12 noiembrie a.c., în jurul orei 07:10, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au depistat pe Drumul Național 15,  în localitatea Vânători-Neamț , o autoutilitară care transporta aproximativ 9,6 m.c. de material lemnos, cherestea rășinoase, fără documente legale.

Conducătorul auto, în vârstă de 41 ani, din Poiana Teiului a fost sancționat contravențional, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2020, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, polițiștii aplicând și măsura complementară de confiscare a materialului lemnos transportat, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Târgu-Neamț.

Totodată, polițiștii au constatat faptul că asigurarea de răspundere civilă auto a autoutilitarei era expirată.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 și conform Legii 132/2017, cu amendă în suma de 1.000 de lei, fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numere de înmatriculare.

Acțiunile de prevenire și combatere a delictelor silvice vor continua.

Info/Foto: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate