Medic din Neamț, arestat pentru că a lipsit de la serviciu sau pentru că justiția vrea altceva de la el…

Medicul Leonard Chirițescu din Piatra-Neamț, cunoscut în special ca fiind unul dintre cei mai buni medici de familie și șef al unui centru de permanență, a fost arestat pentru că ar fi lipsit de la al doilea loc de muncă unde era angajat cu câteva ore la Centrul de Îngrijire a Persoanelor cu Handicap Bozieni și fusese pontat ca și cum ar fi fost la serviciu.

Că a fraudat sau nu prin pontarea fictivă a unui loc de muncă nu suntem în măsură să ne dăm cu parerea. Este o anchetă în curs și cu siguranță se va lămuri vinovăția de către o instanță.

Ce ne face să ne punem semne de întrebare este cum să arestezi doar un medic că lipsește de la serviciu plătit din bani publici și merge de fapt în privat. Nu credem că cine a propus și cine a dat mandatul de arestare nu știau că e ceva obișnuit acest tip de comportament în sistemul de sănătate nemțean. O mulțime de cadre medicale rup ușile înainte de terminarea programului de la stat ca să se ducă la cabinetele private. Oare cine nu știe asta?

În altă ordine de idei, îl cunoaștem pe acest medic și nu ni s-a părut o secundă ca fiind genul de persoană care să poată prezenta vreodată un pericol public care să justifice încarcerarea, dar am fost rezervați și am apelat la toate sursele ca să aflăm care a fost totuși pericolul public de s-a decis arestarea sa. Am zis că o fi amenințat pe cineva, că aveau temeri martorii sau cine știe ce. Ei bine, nu este nimic din toate acestea. Am vorbit chiar și cu avocatul său care nici el nu își putea explica decizia și nici nu văzuse la dosar elemente care să ducă la concluzia că ar putea fi un potențial pericol public.

Atunci, de ce țin arestat un medic care a lipsit de la serviciu? Trebuie oare să fie ”convins” să facă vreun denunț? Trebuie scos din funcția de șef de la Comisia de încadrare în grad de handicap de la DGASPC sau de ce îl țin închis pentru ceva care e o obișnuință de mult timp în multe zone ale sistemul bugetar.

Cazul este unul foarte ciudat prin prisma faptului că s-a aplicat legea cu exces de zel în cazul unui medic care a lipsit de la serviciu și îl țin arestat, în timp ce medicii care au continuat actul medical de primirea mitei și au fost filmați când făceau asta sunt la serviciu și sunt cercetați în libertate, ca să nu mai spunem de medicii care au participat la jafuri de milioane din banii spitalului din Piatra-Neamț și nu au făcut nicio zi de arest și se judecă liniștiți de ani de zile așteptând prescrierea faptelor.

Ceva e cusut cu ață albă la acest caz.

I.R.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate