Meniul pacienților internați la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț (IMAGINI)

În trecut am reclamat de nenumărate ori problema hranei insuficiente sau de o calitate îndoielnică ce era oferită pacienților internați la spitalul din Piatra-Neamț. În 2010, ne aducem aminte cum lăturile date la masa bolnavilor erau cărate în găleți de tablă ruginite și fără capac. În urma presiunilor noastre mediatice, președintele CJ Neamț de atunci, Vasile Pruteanu, a dat dispoziție să se cumpere recipiente de mâncare pentru oameni și să nu mai fie dată mâncarea ca la porci. Despre cum arăta mâncarea din spital, puteți vedea un video edificator din 2019 aici – click.

Alte articole pe aceeași temă:

Începând cu anul 2022 situația s-a îmbunătățit semnificativ. Cu aceiași bani puțini, s-a reușit întocmirea unui meniu rezonabil, destul de consistent și ambalat în caserole individuale.

În acest sens am scris acest articol:

De atunci nu am mai primit reclamații pe tema mâncării din spital și am fost suprinși neplăcut să ajungă la noi zilele trecute o sesizare de la un aparținător care a reclamat faptul că ruda sa internată în spital a avut parte de un meniu nemulțumitor. Ne-a trimis și câteva imagini în acest sens, cu precizarea că e vorba de secția de Ginecologie și că internarea a fost pentru 24 de ore în perioada 5-6 februarie:

Am trimis sesizarea mai departe către Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț pentru a înțelege ce se întâmplă, iar, cu mâncarea. Reprezentanții spitalului ne-au spus că nu s-au înregistrat reclamații verbale sau scrise în ultimele zile și că nu se poate identifica din imagini ce fel de meniu a primit pacienta, fiind mai multe tipuri de hrană care se oferă în cazul pacienților cu regim special sau celor în fază pre și postoperatorie.

În urma reclamațiilor primite de dumnevaoastră, s-a constatat că nu se pot proba ca fiind reale, întrucât ce este prezentat în poze nu face dovada nici unui meniu în regim comun zilnic, nici a unei paciente la regim special postoperator. Sunt poze cu două regimuri diferite, de la regim comun cu regim postoperator.

De asemenea, sunt desigilate, numărul alimentelor nu poate fi identificat ca fiind cele din regim, astfel încât am intervievat tot spitalul dacă avem reclamații verbale sau scrise cu privire la calitatea, cantitatea, respectarea pe regimuri ale pacienților noștri internați și răspunsul a venit foarte rapid: nu sunt astfel de reclamații.

Întrucât ne interesează alimentația pacienților internați și daca am atins scopul nostru în a oferi servicii cât mai bune pacientului internat într-un spital județean, orice pacient are dreptul de a reclama în spital nereguli cu meniurile oferite pe regimuri stabilite cu dieteticianul-nutritionist Mădălina Ilie, respectiv avizate de directorul de îngrijiri și directorul medical președinte comisie aliment la nivel de spital.”, ne-a declarat doamna dr. Maria Chirița.

E posibil ca în anumite situații să apară erori sau undeva, pe traseu, mâncarea să mai dispară din caserole. Poate că există și o problemă de comunicare în anumite cazuri, iar pacientului nu i se explică ce fel de meniu primește în funcție de motivul pentru care se află internat. Nu putem ști și nici nu putem demonstra aceste lucruri fără probe.

Ceea ce trebuie să rețină orice pacient este faptul că pentru a îmbunătăți situația e important ca reclamația să se facă în spital, pe perioada internării, pentru a se demonstra la fața locului ce fel de problemă există și să se remedieze, dacă este cazul. Echipa medicală pare a fi deschisă spre dialog pe această temă și, prin urmare, dacă sunt sesizări întemeiate ele vor fi luate în calcul și soluționate.

Mai jos vă prezentăm o serie de imagini cu mâncarea pacienților din ultimele zile, precum și meniul pentru toți pacienții de astăzi, 8 februarie.

Meniuri oferite pe 5 februarie:

Meniuri oferite pe 6 februarie:

Meniuri oferite pe 7 februarie:

Meniul stabilit pentru astăzi, 8 februarie:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate