Merg șantierele primăriei ca în anii 60

Lucrări de reabilitare a unei grădinițe dezvăluie metode cel puțin arhaice de lucru. Săptămâna trecută, am fost martorii unei scene incredibile în care doi oameni în etate, fără echipamente și scule adecvate, încercau să văruiască o clădire folosind un trafalete și o pensulă.

Această situație ridică numeroase semne de întrebare cu privire la modul în care unele firme reușesc să câștige licitațiile pentru lucrările de la primărie fără să dispună de personal calificat și capacități tehnice adecvate. În ciuda faptului că lucrările de văruire a unei fațade ar trebui să fie efectuate rapid și eficient, în acest caz, doi lucrători petrec o veșnicie încercând să finalizeze această sarcină aparent simplă.

Mai mult decât atât, multe șantiere din Piatra-Neamț, care implică investiții semnificative din partea primăriei, prezintă un aspect deplorabil, asemănător unor construcții din anii ’60, când lucrările erau executate în regim de urgență și fără a ține cont de calitatea și estetica finală.

Este necesar ca autoritățile locale să analizeze cu atenție procesul de atribuire a licitațiilor și să se asigure că firmele selectate sunt capabile să ofere servicii profesionale și de calitate. Este inacceptabil ca lucrări importante să fie încredințate unor contractori care nu au personal calificat și echipamente adecvate.

Locuitorii din Piatra-Neamț merită să beneficieze de lucrări de reabilitare realizate cu profesionalism și în conformitate cu standardele moderne. Este esențial ca primăria să ia măsuri urgente pentru a remedia această situație și a garanta că fondurile publice sunt utilizate eficient și în beneficiul comunității.

Sperăm că această situație va atrage atenția autorităților locale și va determina o schimbare reală în modul de atribuire a contractelor și de executare a lucrărilor de construcție.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate