Mesaj RO-ALERT: Prezența unui urs în zona drumului către Mănăstirea Petru Vodă, comuna Poiana Teiului

În seara zilei de duminică, la ora 20:11, autoritățile au primit o semnalare cu privire la prezența unui urs în zona drumului către Mănăstirea Petru Vodă, în comuna Poiana Teiului. În urma primirii acestei informații, a fost activat sistemul RO-ALERT pentru a avertiza locuitorii din zonă cu privire la posibila prezență a animalului sălbatic.

Autoritățile recomandă tuturor locuitorilor și turiștilor din zonă să fie precauți și să evite să se apropie de zona în care a fost semnalat ursul. În astfel de situații, este important să se respecte regulile de comportament în prezența animalelor sălbatice, pentru a evita incidente nedorite.

În cazul în care cineva întâlnește un urs sau alte animale sălbatice, recomandările sunt să rămână calmi și să evite să-i provoace sau să-i sperie. Este indicat să nu se apropie de aceste animale și să le lase suficient spațiu pentru a se retrage în siguranță.

În plus, pentru prevenirea unor astfel de întâlniri nedorite, autoritățile reamintesc că este important să nu lăsăm resturi de mâncare sau gunoaie în zonele frecventate de animalele sălbatice. De asemenea, recomandă ca în timpul plimbărilor sau drumețiilor în natură, mai ales în zonele cunoscute pentru prezența ursului, să se formeze grupuri și să se evite deplasarea individuală.

În situații de urgență sau dacă se observă comportament agresiv al animalului, este necesar să se apeleze imediat numărul de urgență 112 pentru a notifica autoritățile competente.

Atenționarea prin intermediul sistemului RO-ALERT reprezintă o măsură importantă de informare și protecție a cetățenilor, iar colaborarea și responsabilitatea comunității sunt esențiale în gestionarea situațiilor de acest gen pentru a asigura siguranța tuturor.

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate