Mesajul primarului din Farcaşa în legătură cu inundațiile din luna august 2023

Dragi locuitori ai comunei Farcaşa,

💧Având în vedere inundațiile din luna august 2023, am făcut mai multe solicitări către instituțiile abilitate – Administrația Bazinală de Apă Siret, Guvernul României şi Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, solicitând prezența acestora în teren și găsirea soluțiilor potrivite pentru efectuarea lucrărilor hidrotehnice la Pârâul Stejaru , finalizarea tronsoanelor (digurilor) la Râul Bistrița – cele de pe raza comunei Farcașa, precum și urgentarea finalizării protocolului cu A.B.A. Siret privind deversarea Torentului Buşmei în râul Bistrița, pentru a se putea începe lucrările hidrotehnice și la acest torent care a provocat pagube imense în rândul cetățenilor din satul Buşmei.

🤝 În urma solicitărilor noastre și în urma prezenței în teren a reprezentanților ABA Bacău, în ziua de 20 septembrie 2023 am avut o întrevedere cu domnul ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, căruia țin să îi mulțumesc pentru deschiderea la dialog şi interesul manifestat în identificarea celor mai potrivite soluții pentru problemele expuse pe acest domeniu.

🤝 În speranța realizării cât mai rapide a problemelor ridicate, mulțumesc autorităților şi factorilor de decizie pentru buna colaborare avută până în prezent, pentru identificarea celor mai rapide şi optime soluții!

🙏 Totodată, vreau să transmit mulțumiri şi toată aprecierea parlamentarilor P.N.L. si conducerii P.N.L. Neamț – care tot timpul au fost alături de comunitatea noastră, au fost atenți față de solicitările şi problemele pe care le întâmpinăm, care s-au implicat cu toate resursele materiale şi logistice pentru buna funcționare şi dezvoltarea comunei Farcaşa!

Doamne Ajută-ne!

Cu prețuire,

Țifui Bogdan,

Primarul comunei Farcaşa

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate