Mesajul prof. Adina Margine, director al CNSM Târgu-Neamț, la începutul noului an școlar:

Onorați invitați, distinși colegi, stimați părinți și dragi elevi,

      Prima zi a anului școlar este un prilej de asumare a tradiției și de afirmare a performanței. Așa cum viața omului este prețioasă atunci când urmărește un ideal, viața școlii este prețioasă atunci când împlinește nu doar un ideal, ci miile de idealuri ale miilor de elevi care au învățat vreodată în ea.

          Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” reprezintă un reper al învătamântului de la Târgu- Neamț și se numără printre cele cinci colegii naționale din județ, cu un număr de 50 de clase de elevi, de la nivel primar până la cel liceal. Cele 75 de cadre didactice ale acestei școli se străduiesc, prin tot ceea ce fac, să fie la înălțimea impusă de titlul de colegiu, dar mai ales de cea impusă de tradiția veche a unei școli de performanță. Misiunea pe care ne-am asumat-o este să asigurăm pentru elevi cea mai bună cale spre progres și creativitate, pentru evoluția lor ulterioară și pentru buna integrare în societate. Colegiul Național ”Ștefan cel Mare”se dorește o școală a respectului, care să deschidă calea demnă spre știință și cultură, asigurând succesul și identitatea absolvenților săi.

       Deviza  Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” este inspirată de miile de absolvenți care și-au construit în această școală fundamentul propriei deveniri, care au întâlnit aici profesori de excepție și care și-au lăsat aici spiritul datoriei împlinite.

Iar această deviză este:

„Tradiţia înseamnă educaţie, educaţia presupune formare, formarea creează performanţă. Colegiul Naţional ,,Ştefan cel Mare” aduce performanţa în viaţa ta !”

Este o deviză care ne obligă, atât pe noi, profesorii, cât și pe elevii nostril, să privim mereu înainte, să stabilim ținte, să le urmăm, dar să nu uităm niciodată să privim înapoi.

     Dragi elevi, este o onoare să fim profesori la Ștefan, așa cum este o onoare să fiți elevi la Stefan! Ne-ați ales să vă fim îndrumători, așa cum, poate, am fost și părinților voștri. Suntem încredințați că împreună putem să dăm viață idealurilor voastre de success și reușită, așa cum au facut-o cei dinaintea noastră. Absolvenții Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” au dus numele acestui colegiu în toate colțurile lumii, în academii, în universități, în instituții de cercetare, în spitale, în firme de IT, în afaceri de succes. E un trecut care ne obligă să-l prefacem în viitor, alături de voi, generația de azi.

      Cu prilejul acestei zile festive, doresc elevilor să străbată anii de liceu cu îndrăzneală și curaj! Doresc părinților, răbdare și înțelepciune, iar profesorilor sănătate și putere de muncă să poată lua totul de la capăt cu fiecare an care trece!

      Fie ca spiritul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt  să ne lumineze mintea și să ne încălzescă sufletul la flacăra lui vizionară! Fie ca stejarul amintirilor din anii de liceu să ne cheme mereu aici, să ne regăsim rădăcinile și să ne întinerim ramurile!

Prof. Adina-Raluca Margine, Director al Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” Târgu- Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate