Mesajul unui polițist despre noua uniformă: „Designul te face să te simți ca un polițist american”

FOTO: Poliția Română // În dreapta, noile modele de uniformă. Până la intrarea în dotare a noului echipament pentru toți polițiștii, în teren se vor folosi uniformele pe care le vedeți în imagine.

Criticate de unii, lăudate de alții, noile modele de uniformă din Poliția Română au fost un subiect de dezbatere.

Liderul Sindicatului Europol, Cosmin Andreica a spus, la Europa FM, că polițiștii nu au fost consultați în privința acestor uniforme care au fost deja prezentate presei: „Când vorbim de proastă calitate ne raportăm la calitatea materialelor și la prețurile la care acestea au fost achiziționate. Pantofi de vară, de piele, au fost achiziționați la peste 250 de lei în condițiile în care un astfel de model se regăsește pe piață chiar și la 100 de lei la liber, fără să vorbim de 100.000 de bucăți. Noi avem o uniformă veche de 20 de ani, era foarte simplu să luăm acele repere de uniformă, mă refer aici și la materialele folosite de către celelalte poliții europene pentru că acele informații erau publice și am fi avut astfel o uniformă care să răspundă nevoilor polițiștilor din stradă.”

Alți polițiști, însă, se declară foarte mulțumiți de noua uniformă, spunând că designul și calitatea materialelor te duc cu gândul la Poliția americană. Iată ce a declarat un polițist, care prezintă și noua uniformă într-un material video:

„Bună ziua! Adresez un salut călduros tuturor colegilor mei, dar și dumneavoastră, celor care ne urmăriți.

După cum știți deja, Poliția Română va avea o nouă uniformă!

A fost un subiect destul de dezbătut, însă sunt foarte bucuros să fiu astăzi aici, în fața voastră și să vă mărturisesc că am avut șansa să îmbrac noua uniformă.

Vă rog să îmi permiteți să vă spun părerea mea după ce am făcut acest lucru și, mai ales, după ce am văzut întregul proces de creare a acesteia.

Având în vedere ca sunt polițist de 25 de ani, sunt mândru de faptul că Poliția Română a trecut la un alt nivel vestimentar! Unul care, din punctul meu de vedere, trece granițele europene și pe mine, cel puțin, mă face să mă simt ca peste ocean.

Noua ținută de serviciu are două articole distincte: cămașă și tricou.

Când am îmbrăcat prima data cămașă, mi-am spus -în sfârșit nu mai am senzația că urmează să merg la o nuntă-.

Știți…acele cămăși clasice de bumbac, nu tocmai lejere…ei bine, aceasta cămașă este exact ce trebuie pentru munca de polițist. În special pentru polițistul de teren! Deși este o cămașă, este foarte comodă și elastică!

Materialul este net superior celui actual, iar designul te face să te simți ca un polițist american.

În ceea ce privește tricoul, mai ales vara, te face mult mai vizibil în trafic, pe stradă, în mașină, având acea bandă reflectorizantă!

Dacă ai de alergat și situația o impune, este exact ce trebuie. Și materialul tricoului este foarte calitativ și plăcut!

Pantalonii! Sunt și ei foarte actuali, elastici și practici! Detaliile de pe întreaga ținuta sunt bine plasate și gândite, astfel încât putem integra într-un mod practic toate accesoriile pe care le avem în dotare, de la pistol, cameră, baston și până la stație, chiar și pix.

Deși în spațiul public au fost multe păreri emise pe baza unor fotografii, cu permisiunea dumneavoastră, acum că am îmbrăcat aceasta nouă uniformă, pot să vă spun că sunt extrem de mulțumit de schimbarea făcută!

Abia aștept să le primească toți colegii mei!

Dragi colegi, vă asigur că așteptarea va merita!”

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate