METEO: cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni – estimările meteorologilor

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR ÎN INTERVALUL 25 SEPTEMBRIE – 8 OCTOMBRIE 2023

MOLDOVA
În prima parte a intervalului de prognoză vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal pentru finalul lunii septembrie, astfel că, în medie, temperaturile maxime vor fi de 25…27 de grade (cu 6…8 grade mai ridicate decât cele climatologic specifice) și minime de 10…15 grade.
Din data de 1 octombrie este estimată o răcorire a vremii, astfel că vor fi posibile perioade cu valori termice apropiate de normal (18…21 de grade ziua și 7…11 grade noaptea, mediat regional) ce vor alterna totuși cu intervale mai calde.
Deficitul pluviometric va fi semnificativ, cu precădere în prima săptămână, când ploile vor lipsi; după data de 1 octombrie estimările indică o creștere a probabilitații ca în unele zile să
plouă local.

LA MUNTE
În cea mai mare parte a intervalului, dar cu precădere în prima săptămână, valorile termice, mai ales cele diurne, se vor menține mult mai ridicate decât cele climatologic specifice, îndeosebi la altitudini de sub 1400 m, iar pe crestele cele mai înalte, dar și în depresiuni temperaturile nocturne vor fi mai apropiate de normele datei. Astfel, în medie, temperaturile maxime vor fi de 12…20 de grade, iar minimele de 5…10 grade. O vreme mai răcoroasă, cu valori spre cele obișnuite în această perioadă din an, este estimată pentru primele zile de octombrie.
Deficitul pluviometric va fi semnificativ în prima săptămână când ploile aproape vor lipsi; după data de 1octombrie estimările prognostice indică pentru unele zile o probabilitate mai ridicată pentru ploi locale.

Sursa: ANM

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate