Microbuz școlar condus de un șofer aflat sub influența alcoolului, în Neamț (FOTO)

La data de 5 octombrie a.c., polițiștii au desfășurat mai multe acțiuni pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii stradale, a faptelor cu violenţă, a combaterii nerespectării regulilor de circulaţie de către participanţii la traficul rutier.

Astfel, în intervalul 10:00-12:00, polițiștii, jandarmii și specialiști silvici au acționat pe raza Secției de Poliţie Rurală Borlești și a Poliției orașului Târgu-Neamț, iar în intervalul orar 17:00-21:00, acțiunile au continuat pe raza Secției de Poliţie Rurală Ion Creangă.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat un număr de 37 sancțiuni contravenționale, fiind verificate 64 de autovehicule, fiind reținute 2 permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare.

***

Totodată, la data de 6 octombrie a.c. în jurul orei 07:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au acționat în proximitatea Școlii Gimnaziale din Barticești, pentru verificarea conducătorilor auto care efectuează transport de elevi.

Polițiștii au procedat la oprirea în trafic, a unui microbuz școlar condus de un bărbat de 61 de ani..

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.900 de lei, fiind aplicată măsura complementară de reținere a permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

***

Responsabilitatea conducătorilor auto poate face diferența între o zi fericită și una mai puțin fericită. Când vorbim despre transportul de elevi, transport de persoane, responsabilitatea este cu atât mai mare, fapt pentru care vă adresăm câteva recomandări extrem de importante:

Nu consumați alcool înainte sau în timp ce conduceți! Consumul de alcool afectează abilitatea dumneavoastră de a conduce în siguranță și de a reacționa rapid la situații de urgență.

Planificați cu grijă orice călători! Asigurați-vă că aveți suficient timp pentru odihnă și pentru a vă recupera înainte de fiecare cursă. Oboseala poate avea un efect negativ asupra concentrării și reacțiilor dumneavoastră.

Verificați în mod regulat vehiculul! Asigurați-vă că autobuzul sau microbuzul este întotdeauna în stare tehnică perfectă. Sistemele de frânare, luminile și anvelopele trebuie să fie verificate și menținute în mod regulat.

Respectați regulile de circulație! În calitate de conducător auto este important să evitați consumul de alcool, dar trebuie să respectați și toate regulile de circulație. Acest lucru include viteza, semnalele de oprire și toate celelalte reguli legate de siguranța rutieră.

Sursa: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate