Mini-trotuarele de pe culoarele de mobilitate nu fac față surplusului de zăpadă (VIDEO)

Unele trotuare înguste de pe culoarele de mobilitate din Piatra-Neamț sunt aproape imposibil de parcurs de pietoni. Pe de o parte, zăpada de pe stradă luată cu lama ajunge pe aceste trotuare, pe de altă parte, zăpada curățată de cei cu imobile din zonă rămâne tot pe aceste trotuare.

Mai jos puteți vedea o filmare cu situația din teren.

Poliția Locală a readus în atenția cetățenilor municipiului Piatra Neamț, precum și a operatorilor economici, reglementările în vigoare, privind necesitatea îndepărtării zăpezii și a gheții de pe trotuare și din imediata proximitate a spațiilor de desfășurare a activităților economice sau comerciale.

Potrivit H.C.L. 228/2021, art. 1, lit. ”n”, ”pentru siguranța noastră a tuturor, persoanele fizice și juridice, asociațiile de proprietari trebuie să îndepărteze zăpada și gheața de pe trotuarul din dreptul imobilelor, incintelor pe care le dețin sau în care își desfășoară activitatea și de pe locurile de parcare pe care le folosesc. Zăpada și gheața rezultate prin curățare, se depozitează la o distanță de 30 de centimetri de bordura carosabilului. În imobilele unde funcționează societăți comerciale, obligațiile le revin acestora. Nu se admite aruncarea zăpezii din curți pe străzi sau trotuare. Țurțurii de la streașină se vor îndepărta în condiții de siguranță” .

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate