Ministrul Digitalizării și Inovației, Sebastian Burduja, a efectuat o vizită oficială în orașul Piatra-Neamț, vizită care a atras atenția asupra unui aspect aparent neimportant, dar semnificativ.

În contrast cu multe alegeri controversate de mașini de serviciu făcute de primari și aleși locali din județul Neamț, ministrul a venit la întâlnire cu o Dacia Duster, un automobil produs în România și cu un cost mult mai accesibil decât noul vehicul achiziționat de primăria Piatra-Neamț și folosit de către primar.

Această alegere a ministrului Burduja reprezintă un exemplu de bun simț și un semnal de sprijin pentru industria autohtonă. Într-o perioadă în care multe administrații locale sunt criticate pentru achizițiile excesive și costisitoare de autoturisme de lux, apariția unui reprezentant al guvernului care optează pentru un automobil fabricat în țară demonstrează un angajament pentru sprijinirea economiei locale și a producției românești.

Această decizie nu doar reduce costurile și încurajează producția internă, dar transmite și un mesaj important către cetățeni și alte instituții, evidențiind necesitatea unei cheltuieli responsabile a fondurilor publice și a adoptării unor politici economice sustenabile.

În timpul vizitei sale, ministrul a discutat cu autoritățile locale despre proiectele de digitalizare și inovare ce pot fi implementate în beneficiul comunității. Această inițiativă reprezintă un pas înainte în dezvoltarea orașului Piatra-Neamț, prin modernizarea serviciilor publice și adaptarea la cerințele tehnologice ale secolului XXI.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate