Ministrul Justiției anunță, oficial, că Ionel Arsene va fi extrădat

Un anunț de ultimă oră făcut de ministrul Justiției, Alina Gorghiu, informează că „astăzi (n.r. 4 noiembrie 2023), Curtea de Casație din Italia a decis predarea lui Ionel Arsene autorităților din România. Hotărârea este definitivă. În scurt timp va fi predat autorităților din țară.”

Joi, 26 octombrie, completul de judecată de la Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat decizia definitivă cu privire la recursul în casație formulat de Ionel Arsene și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA împotriva sentinței date de Curtea de Apel Brașov, secția penală. Judecătorii ÎCCJ au respins ambele recursuri în casație ca fiind „nefondate”.

Astfel, sentința Curții de Apel Brașov produce efecte. Fostul președinte al Consiliului Județean Neamț a fost condamnat definitiv la o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani și 8 luni, pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență.  Pe 27 martie, Ionel Arsene s-a predat autorităților din Italia. Decizia de extrădare înseamnă că acesta va executa pedeapsa în România.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate