Minivacanța de Sf. Maria a început cu șoferi prinși de polițiști beți în trafic și/sau fără permis

ARHIVA

Polițiștii nemțeni au avut două zile pline, cu probleme în trafic, la debutul minivacanței de Sfânta Maria:

La data de 12 august, în jurul orei 11.15, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au depistat în trafic un bărbat, de 37 de ani, din Tămășeni, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mihai Viteazul, în municipiul Roman.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că bărbatul nu deține permis de conducere.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

*

La data de 12 august, în jurul orei 03.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov au depistat în trafic un bărbat, de 38 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 15, în Roznov.

Conducătorul auto, din Roznov, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influenţa alcoolului.

*

La data de 12 august, în jurul orei 08:30 , polițiștii rutieri din Roman  au depistat în trafic un tânăr, de 25 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 207 D, în localitatea Gâdinți.

Conducătorul auto, din Roman, a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o concentrație de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

*

La data de 13 august, în jurul orei 04:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au depistat, pe Drumul Național 15 D, în localitatea Dumbrava Roșie, un tânăr, de 28 de ani, din Rediu, care conducea un autoturism, cu 124 de km/h, pe un sector de drum cu limită inferioară acesteia.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,53  mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi o pedeapsă cu închisoarea.

Polițiștii rutieri organizează permanent acțiuni pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Fiţi responsabili în trafic! Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Sursa: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate