Mircea Radu ne îndeamnă să descoperim Neamțul printr-o poveste despre… „ciudățenii”

Cunoscutul prezentator de televiziune Mircea Radu, stabilit de ceva timp în Neamț, a făcut, cu sau fără intenție, o invitație către turiști să viziteze obiectivele din județul nostru printr-o povestioară haioasă despre un prieten de-o viață.

Iată textul publicat pe pagina sa de socializare:

Cunosc, încă din copilărie, un tip cu o evidentă înclinație spre ciudățenii; e și ăsta un motiv pentru care suntem prieteni.

Chestiunile absconse, interzise și primejdioase, papucii cu puf și oamenii săriți de pe fix, taxidermia cu veverițe spadasine care se uită cruciș și hiturile urlate într-un garaj de Brauly, un tip slab și probabil surd, toate astea îl atrag. Corurile amish care cântă melodii de Crăciun, pozele cu capete de fotbaliști ai anilor 70-80, când pieptănăturile scăpaseră de sub control, scenele bollywoodiene violente în care oamenii se bat cu stâlpi de telegraf și elefanții plâng – are în colecție cam tot, de la ce e anormal până la cele despre care nici n-a fost vorba să fie vreodată.

Când mai descoperă ceva mă sună și vorbim minute-n șir. Și râdem. Și mi-am adus aminte că am fost cândva la Muzeul de la Humulești, la Casa Memorială Ion Creangă. Mai precis lângă, unde e amenajat un loc cu păpuși și animale împăiate care vor să ajute turistul să înțeleagă mai bine poveștile.

N-am rezistat să nu fac o poză cu vulpea…

a povestit Mircea Radu

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate