Misiuni executate de pirotehnicienii din cadrul ISU Neamț

Misiune pirotehnică în comuna Vânători Neamț

În data de 05.04.2022, ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a executat o misiune de asanare a unei bombe de aruncător de calibru 82 mm în comuna Vânători Neamț. Bomba a fost descoperită de un bărbat de 45 de ani, pe timpul unor lucrări de săpături în gospodăria proprie.
Pirotehnicienii au verificat zona pe o suprafață de aproximativ 200 mp și nu au mai descoperite alte elemente de muniție.
Muniția, ce provine din timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusă.

Misiune pirotehnică în comuna Dumbrava Roșie

În data de 06.04.2022, ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a intervenit în localitatea Cut din comuna Dumbrava Roșie pentru asanarea unei arme tip Z.B. semiautomate de calibru 7,92 mm. Aceasta a fost descoperit de un bărbat în vârstă de 72 ani pe timpul efectuării unor lucrări de demolare la nivelul podului unei case vechi.
Pirotehnicienii au verificat zona pe o suprafață de aproximativ 10 mp și nu au mai descoperite alte elemente de muniție.
Pușca, ce provine din timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusă.

Misiune pirotehnică în comuna Grințieș

În data de 07.04.2022, ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a intervenit în comuna Grințieș pentru asanarea unui proiectil exploziv de calibru 75 mm și a unui cartuș de calibru 7,62 mm. Acestea  au fost descoperite de  un bărbat în vârstă de 44 ani cu ajutorul unui detector de metale în apropierea  pârâului Grințieșul Mare.
Pirotehnicienii, cu ajutorul echipamentelor specifice, au verificat zona pe o suprafață de aproximativ 300 mp și nu au mai descoperit alte elemente de muniție.
Munițiile, ce provin din timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost ridicate, transportate și depozitate în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distruse.

Informare/Imagini: ISU Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate