Mobilitate de training în Bulgaria, pentru profesorii Școlii Gimnaziale ”Iustin Pîrvu” Poiana Teiului, în cadrul proiectului Erasmus+ SLEGS

În cadrul proiectului inovator SLEGS (”Stop Learning Gaps due to Digital Skills!”) de la Școala Gimnazială Iustin Pirvu, un grup de patru cadre didactice participă  într-o misiune de mobilitate internațională la Școala Secundară „Hristo Botev” din Sungurlare, Bulgaria. Această inițiativă, care se desfășoară în perioada 20-25 noiembrie , are ca scop participarea la activități de formare intensivă în domeniul competențelor digitale, oferind profesorilor șansa de a se dezvolta și a aduce în clasă cele mai moderne practici educaționale. Echipa română va coopera cu profesori din Macedonia de Nord, Turcia și Bulgaria pentru atingerea obiectivelor proiectului.

Durata acestei experiențe de învățare intensivă este de șase zile, în care profesorii vor fi implicați în sesiuni de training concentrate. Acestea nu numai că vor oferi cadrului didactice cunoștințe teoretice esențiale, dar vor include și activități practice menite să exerseze și să dezvolte competențele digitale. Școala gazdă, prin intermediul profesorilor specializați în disciplinele TIC, va oferi un program de predare axat pe cele mai importante aspecte legate de predarea asistată de calculator și de internet, facilitând astfel îmbunătățirea abilităților digitale ale participanților. Conținuturile vor fi structurate pe module, acoperind aspecte cheie precum alfabetizarea digitală și informațională, comunicarea și colaborarea digitale, crearea de conținut digital, securitatea și rezolvarea erorilor de funcționare. La sfârșitul acestei perioade intense de învățare, se va efectua o evaluare a activității, pentru a determina dacă obiectivele propuse au fost atinse și pentru a asigura o înțelegere completă a noilor competențe dobândite.

Pe pagina școlii, informația a fost postată încă de luni:  „În decursul acestei săptămâni, profesorii noștri vor avea ocazia să exploreze și să se îmbogățească cu cunoștințe digitale esențiale. De la integrarea tehnologiilor în procesul de predare până la utilizarea instrumentelor digitale pentru a spori angajamentul elevilor, ne propunem să deschidem noi orizonturi în ceea ce privește folosirea tehnologiei în clasă.”( M. Deleanu)

Cele patru profesoare, Laura Terinte, Claudia Buium, Elena Mocanu și Daiana  Feraru, comunică des cu colegii împărtășind experiențele bogate de învățare de care au parte. ”A fost o zi reușită!”- au declarat ele,  la unison, la sfârșitul primei zile din program, convingere păstrată și până acum.

Prin participarea activă la proiectul SLEGS, cadrele didactice implicate nu numai că se dezvoltă personal și profesional, dar aduc și beneficii semnificative în mediul educațional al Școlii Gimnaziale ”Iustin Pirvu”. Dezvoltarea competentelor digitale ale profesorilor este esențială pentru pregătirea elevilor pentru provocările tehnologice ale secolului XXI, iar acest proiect este o dovadă clară a angajamentului școlii în această direcție.

Va urma mobilitatea de training pentru elevi, în școala parteneră  din Macedonia de Nord, eveniment așteptat cu nerăbdare de elevii Clubului Erasmus.

Cu mai multe detalii vom reveni la momentul potrivit.

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate