Modernizarea comunei Gârcina continuă în ritm alert și în sezonul rece

În madatul primarului Mihai Gavril Gontaru s-au făcut numeroase investiții în comuna Gârcina și, în această perioadă, chiar dacă e sezon rece, lucrările nu au stagnat.

În zona Almaș se lucrează la drumul de acces către bazinul de apă, amplasat pe un islaz. Această investiție importantă vine după rețeaua de aducțiune de apă de circa 2 km. Odată finalizat acest proiect, stațiile de pompare vor furniza apă potabilă gospodăriilor din Almaș. Proiectul este unul foarte vechi, început în 2012 și oprit în 2015 din cauza lipsei unei soluții pentru bazinul de apă. În acest mandat, primarul Gontaru a rezolvat problema, punându-se la dispoziție o porțiune de islaz aflată în proprietatea primăriei, pentru bazinul de apă. Valoarea proiectului pentru acest rest de execuție este de circa 4 milioane de lei, finanțare prin PNDL 1.

Un alt proiect foarte important pentru comunitatea din Gârcina, care urmează să fie finalizat în aprilie-mai  2024, este pista pentru biciclete care va face legătura dintre satul Almaș și primăria Gârcina. În acest punct vor exista și două stații de încărcare. Cu finanțare prin PNRR, această investiție de circa 2.5 milioane de lei este dedicată exclusiv bicicliștilor și vehiculelor electrice ușoare, deoarece este ferită de restul traficului rutier.

O lucrare de infrastructură deosebită este în plină desfășurare. Este vorba despre drumul de 2,5 km care leagă comuna Gârcina de municipiul Piatra-Neamț, prin strada Dragoș Vodă (Drumul Comunal 145A Gârcina – Oprișeni – Piatra-Neamț). La această oră se lucrează la zidul de sprijin din zona Oprișeni, urmează corectarea celor 14 torenți, instalarea rigolelor betonate și asfaltarea drumului propriu-zis. Asfaltarea acestui drum de legătură cu Piatra-Neamț, care scurtează cu 6-7 km distanța față de traseul prin Dărmănești, este finanțată prin programul Anghel Saligny.

„Este un proiect foarte important, face legătura cu municipiul Piatra-Neamț. Sperăm ca în perioada următoare, UAT Piatra-Neamț să ia în considerare acest drum și să aloce banii necesari pentru restul de 300 de metri de drum.”, a precizat primarul Mihai Gavril Gontaru.

În paralel, se lucrează și la alte străzi secundare din comună: Peștera, Gârcinuța 2, Salciei, Brazilor, Pinului. Odată ce vremea va permite pornirea stațiilor de asfaltare, se va intra cu utilaje și se vor finaliza lucrările și aici.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate