Moment festiv și emoționant la Jandarmeria Neamț

Cu prilejul celebrării, în data de 3 aprilie, a 172 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, astăzi, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț a avut loc un moment festiv și emoționant: trecere în rezervă, înaintări în grad și rememorări ale unor crâmpeie din istoria Armei.

În deschiderea ședinței festive, locotenent-colonel Olariu Radu-Vasile, Inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamt, a dat citire mesajului domnului general de brigadă Alin Mastan, Inspector general al Jandarmeriei Române, adresat jandarmilor cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române. 

          Cu ocazia Zilei Armei, prin ordinul inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț, un ofițer și opt subofițeri care s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuțiilor, pregătire profesională și comportare demnă au fost recompensați cu înaintarea în gradul militar următor, înaintea expirării stagiului minim în grad. De asemenea, prin ordin al Inspectorului general al Jandarmeriei Române, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamt, locotenent-colonel Olariu Radu-Vasile a fost înaintat în gradul militar următor.

          În același cadru festiv i-am mulțumit colegei noastre, plutonier adjutant șef Berea Fănela, pentru „arta” de a stăpâni cifrele și activitatea desfășurată în cadrul Compartimentului Financiar și i-am urat ca anii de pensie să fie sănătoși, fericiți, cu bucurii inedite și realizări împreună cu cei dragi și apropiați.

          Ne-au onorat cu prezența domnul Vasile-Adrian Niță, prefectul județului Neamț, domnul Adrian Bourceanu, președintele Autorității Teritoriale pentru Ordine Publică Neamț și reprezentanții structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, cărora le mulțumim pentru gândurile și mesajele de apreciere transmise.

          La mulți ani, Jandarmeria Română! La mulți ani, jandarmi nemțeni!

          Pe 3 aprilie Jandarmeria Română aniversează 172 de ani de existență în slujba legii și ordinii, 3 aprilie 1850 reprezentând data care marchează ,,nașterea” instituției, în urma semnării ,,Legiuirii pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi” de către domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica.

Compartimentul  Informare, Relații Publice și cu Publicul

                            

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate