Mugurel Burdulea: „A început pârjolul electoral în comuna Alexandru cel Bun”

În cadrul unei conferințe de presă a organizației AUR Neamț care a avut loc astăzi, 1 februarie, Mugurel Burdulea, coordonatorul AUR Alexandru cel Bun a făcut o serie de precizări cu privire la ce se întâmplă în comună.

Este vorba de o serie de nereguli constatate la nivelul unui proiect de modernizare a unui drum din Alexandru cel Bun. În opinia lui Mugurel Burdulea, lucrările sunt supraevaluate, iar calitatea se estimează a fi una îndoielnică.

Iată ce a declarat Mugurel Burdulea:

A început pârjolul electoral în comuna Alexandru cel Bun! A început pârjolul celor care simt că le fuge pământul de sub picioare! Al celor care simt că a venit vremea să plece acasă!

Am văzut zilele trecute că încă-primarul comunei Alexandru cel Bun, domnul Ion Rotaru a semnat un mare contract denumit „ Modernizarea străzii Secu în localitatea Vădurele, comuna Alexandru cel Bun” în valoare totală de 10.489.100 LEI ( 104,89 miliarde lei vechi sau 2.100.000 de EURO). La o prima audiție sună foarte bine și frumos, dar din păcate nu e nici macăr de râs, ci este de plâns.

Ne povestește frumos domnia sa că acest drum va avea o lungime de 1800 de metri (1,8 km), o lățime de 5,5 metri ( adica 2,75 metri pe sens) și o viteza de proiectare de 25-30 km/oră, stradă rurală clasa tehnică 5. În concluzie, va fi o panaramă de drum, construit în stilul caracteristic rotarian, lipsită de aspect și calitate, cu care ne-a obișnuit în cei 16 ani pe care comuna Alexandru cel Bun i-a pierdut de când este Ion Rotaru primar.

Însă cel mai grav lucru este faptul că se va plati enorma sumă de 1,167 milioane de euro pe km pentru aceasta așa-zisă uliță (asta în cazul în care vor și veni banii si nu rămân doar niste fotografii făcute pe la ministere). Ăsta este și motivul pentru care se accesează banii prin Programul National Anghel Saligny și nu prin fonduri europene, cele din urma fiind aproape imposibil de fraudat.

Cum poți să vii în fața oamenilor și să le spui că se vor plăti aproape 1,2 MILIOANE DE EURO pe km pentru un drum care va fi cât o uliță? Oare până unde poate duce bătaia de joc față de banul public? Aici miroase tare a infracționalitate și după cum îl știu pe domnul Rotaru, vor fi alții cei care vor răspunde în fața legii pentru obediența si servilismul lor față de acesta.

După cum bine se știe, în fiecare an electoral începand cu 2016, 2020 și acum în 2024, domnul Rotaru iese la rampa cu fotografii ale unor mari proiecte care se vor desfășura după ce va fi ales, însă niciodată nu a reușit să facă ceva în acest sens, în afara unor mici mâzgâleli pe ici pe colo și alea pe bani mulți si în baza unor contracte date pe genunchi.

Domnule încă-primar, veniți acum în fața oamenilor și prezentați niște poze noi cu schițe ale unor drumuri care se vor face abia în 2026? Până acum unde ați fost, domnule Rotaru? În 16 ANI de mandat nu ați avut timp decât de golănii si v-ați hotărât acum, la venerabila vârsta de 72 DE ANI să vă apucați hotărât de treabă începând din 2026? Consider că este timpul să vă retrageti și să opriți de urgență risipa inutilă a banului public!

Închei asigurându-vă că organizația AUR Alexandru cel Bun va fi permanent alături de oameni și nu împotriva lor.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate