Mugurel Burdulea, candidatul AUR pentru Primăria Alexandru cel Bun, renunță la bannerele electorale și propune bugetare participativă

Candidatul AUR pentru funcția de primar al comunei Alexandru cel Bun, Mugurel Burdulea, a luat o decizie care a surprins multă lume: renunță la bannerele electorale și propune o abordare participativă și transparentă în cheltuirea fondurilor de campanie.

Într-o declarație recentă, Burdulea Mugurel a explicat că decizia de a nu amplasa bannere electorale a fost luată în urma discuțiilor cu colegii din organizația AUR Alexandru cel Bun. Aceștia au considerat că amplasarea acestor bannere nu numai că încarcă peisajul comunei și este ilegală fără aprobări de la autorități, dar și că sumele considerabile cheltuite pentru acestea ar putea fi redirecționate în folosul comunității, într-un mod mai eficient și transparent.

Ba mai mult, acesta a făcut apel către comunitate pentru a oferi sugestii cu privire la modul în care suma de 2000 de lei ar putea fi folosită în beneficiul comun. Propunerile includ achiziționarea de cărți pentru biblioteca școlii, echipamente pentru laboratoarele școlare sau acordarea unui ajutor special pentru un caz aparte din comunitate.

„În urma discuțiilor cu colegii din organizația AUR Alexandru cel Bun am decis că nu ar fi corect să „murdărim” și noi cu bannere electorale peisajul comunei. Amplasarea acestor bannere urâțesc ambientul și pe lângă asta montarea lor este ilegală fără aprobări de la DELGAZ-GRID si Primărie.

Am decis împreună cu colegii să facem un prim exercițiu de bugetare participativă, motiv pentru care dorim să vă solicităm o opinie asupra modului în care să cheltuim suma de 2000 de lei pe care o aveam alocată pentru acest lucru( în realitate contracandidații mei au cheltuit sume cu cinci cifre pentru bannere). În acest mod dorim să construim și bugetul comunei, prin consultare publică și transparență.

Amplasarea acestor bannere o considerăm inutilă atâta vreme cât pe data de 10 mai trebuie să fie toate date jos conform legii. Pe lângă asta implica și probleme de poluare, urmare a modului special de reciclare a acestor deșeuri.

Din aceste considerente vă solicit public o opinie asupra redirecționării sumei de 2000 de lei astfel încât să fie de un real folos comunității și nu doar unui grup de interese. (De exemplu: cărți pentru biblioteca școlii, obiecte prin laboratoarele școlare, ajutor special pentru un caz aparte etc.). Vă rog să fiți decenți în exprimare și realiști!”, a declarat Mugurel Burdulea.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate