Muntele Cozla din Piatra Neamț se confruntă cu o amenințare majoră, deoarece sute de arbori remarcabili sunt pe cale să fie tăiați

Muntele Cozla din Piatra Neamț se confruntă cu o amenințare majoră, deoarece sute de arbori remarcabili sunt pe cale să fie tăiați. Această veste a stârnit indignarea mai multor persoane care au adus problema în atenția publicului prin intermediul mediului online. În special, traseul turistic cel mai important din Piatra Neamț, care duce spre Trei Căldări, este afectat de aceste tăieri iminente.

Fagii seculari, cu valoare istorică și ecologică deosebită, au fost marcați pentru a fi tăiați cu ajutorul drujbelor. Dispariția acestor arbori bătrâni ar reprezenta o mare pierdere pentru Piatra Neamț, deoarece aceștia îndeplinesc multiple funcții ecologice și contribuie la reziliența orașului și a comunei Gârcina.

Comunitatea nemțeană dorește să transforme această zonă într-o arie naturală urbană pe Muntele Cozla, luând în considerare importanța sa recreativă și diversitatea speciilor prezente în această pădure. Există îngrijorare și pentru viața sălbatică din zonă, precum ciocănitoarea și puii săi, care își găsesc adăpost în acești arbori marcați.

Cu toate acestea, factorii decidenți par să nu fie preocupați de binele comunității și de viitorul generațiilor viitoare. Chiar dacă există legislație care protejează arborii remarcabili și speciile și habitatele de interes la nivel european, și chiar dacă există strategii de dezvoltare durabilă și angajament față de Pactul Verde European, ei au decis să exploateze pădurea de pe Muntele Cozla.

Această situație a stârnit indignarea și nemulțumirea comunității, care speră că autoritățile vor reconsidera decizia și vor acționa în conformitate cu principiile de conservare și dezvoltare durabilă. Este esențial ca toți factorii implicați să colaboreze pentru a proteja această pădure valoroasă și a asigura un viitor sustenabil pentru Piatra Neamț și generațiile viitoare.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate