„N-ai curaj să furi!” – Două tinere au șterpelit produse dintr-un supermarket în urma unei provocări de pe o aplicație de socializare (PIATRA-NEAMȚ)

La data de 3 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, au fost sesizați de către dispecerul unui supermarket din Piatra Neamț cu privire la faptul că, două persoane au sustras mai multe bunuri din magazin.

În urma activităților de cercetare desfășurate de polițiști a reieșit că o minoră de 16 ani și o tânără de 19 ani, din Budești și Dumbrava Roșie, ar fi sustras din magazin mai multe produse cosmetice.

Acestea, au declarat că au sustras respectivele produse, urmare a unei provocări primite pe o aplicație de socializare.

Prejudiciul de aproximativ 2.100 de lei a fost recuperat în totalitate.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

*****

Tinerii petrec o mare parte a timpului on-line dar, utilizarea internetului poate duce, în unele cazuri, la experienţe riscante şi dăunătoare.

Totodată, gândirea acestora poate fi influențată de conținutul accesat în mediul on-line.

Tinerii trebuie să știe că ideile sunt formate de tot ceea ce vedem, auzim și citim. Interpretăm ceea ce vedem prin lentila propriilor experiențe, astfel încât putem avea mesaje diferite față de cele din mediul on-line.

Polițiștii vă recomandă să nu dați curs solicitărilor și provocărilor pe care le primiți în cadrul unor jocuri sau aplicații on-line, care fac referire la viața reală și te îndeamnă să săvârșești fapte ce îți pot pune în pericol viața, siguranța sau îi pot afecta pe cei din jur.

Pentru provocările din online, ce privesc fapte ce contravin legii, răspunderea e în viața reală (în offline).

Încălcarea legii și activitățile cele îți pun în pericol siguranța nu sunt act de curaj!

IPJ NEAMT

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate