„Ne-am săturat de mâncat buruieni, nu avem pastile”: drama zilnică a unor bătrâni. Apel umanitar pentru soții Luca

Doi soți din Neamț, bolnavi și în vârstă, nu beneficiază de pensie din cauza unor chichițe birocratice. Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț a preluat cazul lor încă din luna mai a acestui an și încearcă să găsească o soluție pentru ca acești bătrâni să poată avea un venit. Amândoi au lucrat, însă nu sunt găsite arhivele care să demonstreze locul de muncă și vechimea.

Pentru doamna Luca s-au făcut demersuri la DGASPC Neamț pentru a putea obține un certificat de handicap, iar pentru domnul Luca se încearcă rezolvarea problemei în instanță, deși șansele sunt mici.

Despre cazul celor doi am scris mai multe aici: REVOLTĂTOR: Doi bunici bolnavi din Neamț, fără pensie după ce au muncit o viață. Cei care îi ajută strigă acum, la rândul lor, după ajutor!

Cert este că cei doi sunt la limita supraviețuirii, nu au bani de medicamente și nici pentru mâncare. Așa ajung unii bunici la bătrânețe… Ce vor face la iarnă?…

Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț nu a rămas indiferentă, îi susține cu alimente și medicamente și încearcă să rezolve cu dosarul de pensie. Din păcate, resursele sunt puține, iar cazurile medicale grave care au copleșit în ultimele săptămâni Asociația fac aproape imposibilă sprijinirea permanentă a „bunicilor” cu alimente și cele necesare. E nevoie de susținere și pentru alte zeci de familii nevoiașe din Neamț care depind de Asociația Născută Înger Piatra-Neamț pentru a putea trăi de la o lună la cealaltă. Cei care doresc să îi sprijine pe soții Luca pot dona în conturile de mai jos:

Pentru donații, cu mențiunea „soții Luca”:

  • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
  • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
  • CUI 36063530
  • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra-Neamț
  • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22
  • Revolut 0742451007

„Sunt obosită, copleșită, pentru că nu am ignorat niciun strigat de ajutor: bătrâni, copii, ajunși la disperare.

Despre cazul soților Luca nici nu mai am cuvinte. Nepăsarea, legile absurde mă apasă tot mai tare. Văd iar dezamăgirea venind cu pași repezi și din nou mă simt pierdută, căzută, un soldat învins, rănit, cu inima goală. Dezarmată, mă așez pe marginea dintre valea disperării tot încercând să scap din strânsoarea grijilor, neliniștii și nopților albe în care somnul își face cu greu găsită prezența…

Nu am renunțat să lupt, chiar dacă pare a fi o bătălie ce e deja pierdută, fiind iar respins dosarul de pensionare al acestui bătrân. Am acționat în judecată, poate vom reuși să îl punem în drepturi.

M-au sunat zile trecute și mi-au spus: „Ne-am săturat de mâncat buruieni, nu avem pastile, suntem terminați!”. Cum aș fi putut bagă vreo îmbucătură în gură știind că acești bunici sunt flămânzi? Ce mă doare cel mai tare? Dezamăgirea, ignoranța, faptul că ne prefacem că totul este bine. Nu am răspunsuri, dar am întrebări. Nu am cuvinte, dar am gânduri.

Simt o nevoie imperioasă de a schimbă ceva concret privind această problema a bunicilor, mulți trăind în foame și mizerie.”, ne-a declarat Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger Piatra-Neamț.

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate