Ne mai surprinde ceva? Se închide circulația pe puntea pietonală de la Ștrand, pentru siguranța cetățenilor

Primarul Andrei Carabelea a anunțat în această seară că „din păcate, este inevitabilă închiderea circulației pe puntea pietonală de la Ștrandul Municipal. Am făcut tot ce a ținut de noi pentru a evita această măsură până la începerea lucrărilor de reabilitare, însă ea este necesară pentru siguranța cetățenilor.”

De mâine, 29 iulie, puntea pietonală care asigură accesul în Ștrandul Municipal va fi închisă prin dispoziția primarului nr. 1823 din 28.07.2022.

Întrucât de la începutul sezonului traficul pe această punte s-a mărit considerabil, au crescut riscurile de deteriorare a elementelor de rezistență ce urmează să fie consolidate, motiv pentru care, pentru a nu pune în pericol siguranța celor care aleg să traverseze puntea, suntem nevoiți să luăm această măsură. Procedura de achiziție a lucrărilor de reparații capitale, care presupun înlocuirea tuturor elementelor de siguranță, respectiv cabluri de susținere a punții și a elementelor de susținere a grinzilor a fost reluată, iar până la finalizarea lucrărilor accesul pietonilor pe aceasta va fi interzis,

a mai precizat primarul.

Noi am avertizat cu privire la această problemă și am precizat că nu era o prioritate investiția de peste 50.000 de euro pentru trecerea la nivel cu calea ferată spre o punte care se dărâmă și în care nu s-a investit nimic, dar… acum suntem în acest punct. E bine, totuși, că se închide puntea, înainte de a se produce o tragedie și nu după.

Întrebarea este: Cam ce pierderi va avea Ștrandul Municipal în toiul verii din cauza unei incapacități de a prioritiza investițiile și de a anticipa unele situații?

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate