NEAMȚ: Activități educative ale polițiștilor de siguranță școlară

Ieri, 3 februarie, polițiști din cadrul Biroului Siguranța Școlară au desfășurat activități informativ-preventive cu elevii claselor VII-XII, la Colegiul Național ,,Ștefan cel Mare”, din Târgu-Neamț.

Activitățile au avut drept scop formarea unui comportament responsabil, creșterea gradului de siguranță al elevilor și prevenirea delincvenței juvenile în unitățile de învățământ.

Temele abordate au vizat siguranța la școală, în mediul online, prevenirea consumului de alcool sau droguri, a traficului de persoane și a situațiilor de bullying.

Elevilor li s-a reamintit cât de important este să fie toleranţi, să-i trateze pe cei din jur cu respect, să aibă o atitudine nonviolentă în cazul apariţiei unor conflicte și să nu ia parte la fapte care contravin legii.

Totodată, au fost făcute elevilor o serie de recomandări având drept scop informarea și conștientizarea acestora cu privire la formele de manifestare și modalitățile de prevenire a fraudelor online, respectiv impactul pe care mediul online îl are asupra vieții lor.

În egală măsură, elevii au fost îndrumați să distribuie cu prudență informațiile, să nu se lase influențați de ceea ce văd pe internet, cum să-și seteze parole puternice, dar și în privința interacțiunii cu persoanele pe care nu le cunosc.

Siguranța elevilor reprezintă o prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, iar polițiștii ce desfășoară activități informativ – preventive răspund tuturor solicitărilor cadrelor didactice pentru a participa la activități educative antiinfracționale și antivictimale, organizate în școli.

a transmis IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate