NEAMȚ: amenzi de peste 110.000 de lei, infracțiuni în flagrant și permise reținute – toate în doar câteva zile. Acțiune în cadrul proiectului ROADPOL

În perioada 05 – 11 decembrie, , polițiștii rutieri și cei de ordine publică au acționat în cadrul Proiectului ROADPOL, cu scopul reducerii numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

În această perioadă polițiștii nemțeni au organizat și desfășurat zilnic acțiuni pe raza de competență, fiind efectuate peste 1.800 de testări cu privire la consumul de băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate peste 600 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 110.000 de lei, dintre care 25 au fost aplicate conducătorilor auto care conduceau sub influența alcoolului, fiind constatate 13 infracțiuni în flagrant.

Totodată, au fost reținute 20 de permise de conducere, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, fiind retrase 57 de certificate de înmatriculare, pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.

Activitățile au fost desfășurate în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere și în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Sursa: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate