NEAMȚ: Controale la transportul de lemn. Zeci de metri cubi fără acte

În perioada 21-22 octombrie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au acționat pentru combaterea delictelor silvice.

Cu ocazia verificării referitoare la modul de deținere, transport și comercializare a materialului lemnos polițiștii au constatat:

– 1 infracțiune de transport cu orice mijloace de transport a unui volum de peste 10 m.c., fără a fi însoțit de documente de transport; 

– 4 abateri, pentru care au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 lei, conform Legii 171 din 2010;

Totodată, polițiștii au dispus confiscarea faptică a unui volum de 4,66 m.c. lemn rotund rășinoase și 2,02 m.c. cherestea rasinoase în valoare estimativă de 3.400 de lei și confiscarea valorică a unui volum de 31,05 m.c. lemn foc diferite esențe, în valoare de 5.150 de lei.

Polițiștii au dispus și indisponibilizarea unui ansamblu de vehicule în valoare de aproximativ 25.000 euro și a volumului de 32,032 m.c. lemn rotund rășinoase în valoare de 6.500 lei.

Exemplu:

La data de 21 octombrie, în jurul orei 21:00,  polițiștii au depistat, în localitatea Poiana Teiului, un ansamblu de vehicule  condus de un tânăr, de 27 de ani, din Poiana Teiului, care transporta aproximativ 32 m.c. de material lemnos, fără documente legale.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul materialelor lemnoase neînsoțite de documente specifice de transport.

Totodată s-a dispus reținerea în vederea continuării cercetărilor a volumul de 32,032 metri cubi lemn rotund rășinoase şi a ansambului de vehicule în cauză.

informează IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate